Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.07.22
9629 5 Печатать

Подання інформації про бенефіціарів стане доступним в електронному вигляді

Верховна Рада підтримала у першому читанні президентський законопроєкт № 6320 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення надання інформації для цілей фінансового моніторингу», який спрощує передачу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців інформації про кінцевих бенефіціарних власників.

Документ передбачає можливість швидкої та зручної електронної подачі інформації (у цьому випадку - без нотаріального посвідчення копій документів) представниками бізнесу та іншими юридичними особами для фінансового моніторингу з метою протидії легалізації (відмиванню) коштів, отриманих злочинним шляхом.

Передбачається також можливість автоматичної звірки поданої компаніями інформації з даними державних реєстрів, що замінить довготривалу звірку паперових документів з електронними реєстрами в ручному режимі та значно прискорить процес реєстрації.

Оновлені процедури подачі інформації про кінцевого бенефіціарного власника були запроваджені Україною після ухвалення Верховною Радою у грудні 2019 року нової редакції Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення». Держава збирає та відображає в реєстрі інформацію про кінцевих бенефіціарів юридичних осіб. Ця інформація необхідна для аналізу та відбудови ефективної системи протидії відмиванню коштів, отриманих злочинним шляхом, недопущення використання коштів з метою фінансування тероризму та інших тяжких злочинів.

Ці нововведення прийняті на виконання норм Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а також з метою імплементації в законодавство України стандартів Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) та узгодження національного законодавства із законодавством ЄС.

Ініційований Президентом проєкт закону передбачає втілення всіх міжнародних зобов’язань України та водночас – максимальне спрощення для українських компаній подачі інформації та її подальшої обробки.

Законопроєкт прийнято за основу із скороченням строку підготовки до другого читання. 

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • SHADOW
10.07.22 10:15

все никак не успокоятся...

Ответить
  • ИринаКиев
10.07.22 20:04

ну може накінець-то хоч так спростять, бо інакше взагалі ніяк не отримають

Ответить
  • Андрей
11.07.22 11:40

Какая может быть сверка з держрэестрамы, если доступ к таковым закрыт до конца войны?

Ответить
  • Вячеслав
11.07.22 12:37

Кто знает, подскажите! В сентябре подал сведения об бенефициарах. В декабре 2021 изменились бенефициары. Сведения об изменении не подавались. Потом война. Сейчас думаю подать изменения. Штрафы будут?

Ответить
  • Тамара
11.07.22 18:40

Переляканий, здавай хоч щомісячно. Як прийде аудит, до шрифтів в документах, мм відступу від краю,  але придовбаються.  План рознарядку  про штрафам їм ніхто не відміняв.  

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям