Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.07.22
1877 0 Печатать

КІК: Мінфін розробив порядок перевірки контролюючої особи

На сайті ДПСУ повідомлено про оприлюднення проєкту наказу Міністерствіа фінансів України «Про затвердження Порядку проведення перевірки контролюючої особи».

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку проведення перевірки контролюючої особи» (далі – проєкт наказу) розроблений відповідно до вимог ПКУ, з урахуванням змін, внесених Законом України від 16.01.2020 р. № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України  щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон № 466)

Відповідно до Закону № 466 Кодекс доповнено статтею 392 «Контрольовані іноземні компанії». Пунктом 392.6 статті 39 Кодексу визначаються положення щодо реалізації податкового контролю за контрольованими іноземними компаніями. Підпунктом 392.6.4.2 пункту 392.6 статті 392 Кодексу визначено, що порядок проведення перевірки контролюючої особи встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

У зв’язку з цим виникла необхідність у прийнятті нормативно-правового акта, яким затверджується Порядок проведення перевірки контролюючої особи.

Відповідно, основною метою підготовки проєкту наказу є забезпечення виконання положень Кодексу в частині встановлення та затвердження Порядку проведення перевірки контролюючої особи контрольованої іноземної компанії.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням, за адресами:

Державна податкова служба України, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, Департамент трансфертного ціноутворення, e-mail: transfer23@ukr.net;

Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008, e-mail: infomf@minfin.gov.ua;

Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Додаткові матеріали:

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям