Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.05.14
1256 0 Печатать

Орошение земель по договору подряда: кто платит сбор за спецводопользование

   Ухвала Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 27.02.2014 № 801/9766/13-а
   
   За обсяги води, переданої водокористувачем — постачальником іншим водокористувачам без укладення з останніми договору на поставку води, збір обчислюється і сплачується саме таким водокористувачем — постачальником.
   
   На це звернув увагу апеляційний суд, визнаючи підприємство-позивача виключно особою, що надає комплекс підрядних сільськогосподарських послуг із вирощування, прибирання та передпродажного зберігання сільськогосподарських культур. Той факт, що позивач під час надання іншому підприємству (замовнику) послуг із вирощування сільськогосподарської продукції використовує воду, яку ж і отримує у останнього, не робить його спеціальним водокористувачем. Тим паче, що власником зрощеної сільськогосподарської продукції є відповідний замовник послуг, який є сільськогосподарським товаровиробником і використовує отриману продукцію у власній господарській діяльності.
   
   Крім того, матеріалами справи встановлено, що поставка води, яка використовувалася для вирощування та поливу сільгоспкультур на землях, користувачем яких є замовник послуг, здійснювалася територіальним управлінням водного господарства на підставі відповідних договорів, укладених саме із замовником послуг.
   
   Отже, підприємство-позивач не є сільськогосподарським товаровиробником, не є користувачем сільськогосподарських земель, не є користувачем або власником меліоративних систем, які використовуються для поливу та вирощування сільськогосподарських культур, не отримує послуг із поставки води для вирощування та поливу сільськогосподарських культур від управління водного господарства, не має спеціального дозволу на водокористування.
   
   Такою особою є виключно підприємство, із яким позивач знаходиться у правовідносинах із надання комплексу послуг. А тому немає правових підстав для визнання позивача платником збору за спеціальне використання води та збільшення йому грошового зобов’язання із цього збору.
По материалам Головбух 24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям