Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.07.22
1841 1 Печатать

Лист профспілки є однією з підстав для перевірки Держпраці

11 липня відбулася зустріч в. о. начальника ГУ Держпраці у Львівській області Оксани Єзерської з представниками Об’єднання профспілок Львівщини та усіх галузевих профспілок Львівщини. Захід був присвячений посиленню співпраці соціальних партнерів у зв’язку зі змінами у законодавстві під час воєнного стану.

Першого липня Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин, № 7251. Зокрема, він передбачає надання профспілкам можливості ініціювати заходи державного контролю.

– Регулювання трудових відносин у воєнний час надзвичайно актуальне і важливе, тому що зміни в трудовому законодавстві надали право роботодавцям дещо звужувати трудові права працівників, – сказав голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько. – На жаль, є роботодавці, які зловживають цією можливістю і зменшують навіть основні мінімальні гарантії, передбачені для працівників. І сьогоднішня зустріч з Оксаною Єзерською у час, коли ми очікуємо впровадження закону №7251, дуже важлива для посилення співпраці, обміну інформацією та координації наших спільних дій щодо дотримання трудового законодавства з тими реформами, які зараз проводяться.

Тож профспілки офіційним листом зможуть звернутися до Держпраці щодо перевірки фактів порушення роботодавцями прав працівників.

– У законопроєкті №7251 передбачається, що профспілки, у межах повноважень, слідкують за дотриманням мінімальних гарантій трудових прав працівників, – додала Оксана Єзерська. – Вони зможуть нас інформувати щодо незадекларованих трудових відносин і наявності порушень з припинення трудових відносин, а також щодо питань, які врегульовує законопроєкт № 7251. Лист профспілки є однією з підстав для заходу державного контролю Держпраці.

По материалам ГУ Держпраці у Львівській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
14.07.22 09:35

ещё одни нахлебники проснулись.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям