Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.07.22
1714 0 Печатать

Для брокерів скасовується обов’язок звітувати до Нацбанку

Нацбанк України з 5 липня 2022 року скасував обов’язок для страхових та перестрахових брокерів подавати до НБУ регуляторну звітність. 

Саме з цієї дати набрала чинність постанова Правління НБУ від 30.06.2022 № 135 "Про затвердження Положення про реєстрацію страхових та перестрахових брокерів та умови провадження посередницької діяльності у сфері страхування та про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

Отже, починаючи зі звітності за ІІ квартал 2022 року, подання брокерами пояснювальної записки та всіх файлів у форматі XML (FR0, IR5, IR52, IR53) не вимагається. І квартал 2022 року був останнім звітним періодом, за який брокери мали надавати звітність до Національного банку.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям