Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.07.22
1194 0 Печатать

Строк служби РРО у разі якщо виробником визначено термін його експлуатації більше 9 років і така модель включена до Держреєстру

Пунктом 2 Постанови КМУ від 12.05.2004 р. № 601 «Про затвердження Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстратора розрахункових операцій» строк служби РРО - строк, протягом якого виробник (постачальник) гарантує працездатність РРО, у тому числі комплектувальних виробів та його складових частин, збереження інформації у фіскальній пам’яті за умови дотримання користувачем вимог.

Строк служби РРО встановлює виробник цієї продукції.  

Після закінчення строку служби виробник не гаранту подальшого функціонування складових частин, а отже, РРО в цілому і не гаранту збереження інформації у фіскальній пам’яті такого апарата.

Якщо виробником (постачальником) встановлено строк служби РРО більше ніж 9 років, при визначенні строку служби РРО потрібно керуватися нормою щодо семирічного з моменту введення в експлуатацію, але не більше дев’яти років від дати випуску, строку служби апарата, встановленою Порядком доопрацювання електронних контрольно-касових апаратів, затвердженим рішенням Державної комісії з питань впровадження електронних систем і засобів контролю та управління товарним і грошовим обігом при КМУ від 30.11.1999 р. № 11.

По материалам ГУ ДПС у Київській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям