Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.07.22
2424 0 Печатать

Оновлено форму декларації акцизного податку

Наказом Мінфіну від 31.05.2022 р. № 151 затверджено зміни до:

  • форми декларації акцизного податку,
  • Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку.

Зокрема, у формі декларації, додатках до неї і Порядку заповнення слова «код органу місцевого самоврядування за КОАТУУ», «код КОАТУУ», «кодом за КОАТУУ» у всіх відмінках замінено словами «код території» у відповідних відмінках. 

Окрім цього у загальній частині декларації акцизного податку:

  • рядок 05 доповнено новою графою "212.1.17";
  • примітку 3 доповнено реченням: "Суб'єкти господарювання, які є платниками акцизного податку згідно з підпунктом 212.1.17 пункту 212.1 статті 212 розділу VI Кодексу, заповнюють та подають розділ Д та додаток 61 до декларації.".

-  у розділі А "Податкові зобов'язання із спирту етилового та інших спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива та продуктів із вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об'ємних одиниць та більше" рядки за кодами операції "А14", "А15" викладено у новій редакції;

- у графі "Код показника додатка" розділу Б "Податкові зобов'язання з тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну (в тому числі тютюнової сировини, тютюнових відходів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах)", літеру та цифри "к. 21" замінено літерою та цифрами "к. 26", а літери та цифри "к. 13", "к. 16" - літерою та цифрами "к. 21";

- викладено у новій редакції розділ Д «Податкові зобов’язання з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів» декларації;

- викладено у новій редакції примітки до розділу Д "Податкові зобов'язання з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, а також виробниками та/або імпортерами тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах";

Також зазнали змін додатки до декларації, а саме:

- внесено зміни до додатка 6 «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів»;

- з’явився новий додаток 61 «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, згідно із підпунктом 213.1.14 пункту 213.1 статті 213 розділу VI Кодексу (тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, рідини, що використовуються в електронних сигаретах)».

Зауважимо, що розділ Д та додаток 6заповнює та подає суб'єкт господарювання, який є платником податку відповідно до пп. 212.1.17 ПКУ, реалізує тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, рідини, що використовуються в електронних сигаретах.

Крім того, оновлено розділ Е «Податкові зобов’язання з реалізації електричної енергії» та додаток 7 «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації електричної енергії».

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. На день підготовки замітки документ офіційно ще не опублікований.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям