Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.07.22
5303 2 Печатать

Прийнято Закон про формування первинних документів та подання консолідованої фінзвітності

Верховна Рада прийняла Закон України "Про внесення змін до Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" (базовий законопроєкт № 6244 від 01.11.2021 р.). 

Закон наближає законодавчі засади ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності до положень національного та європейського законодавства.

Законом:

  • запроваджено категорії груп материнського підприємства та його дочірніх підприємств для цілей консолідації, подання і оприлюднення фінансової звітності;
  • звільнено від обов’язкового складання, подання і оприлюднення консолідованої фінансової звітності малі та середні групи з метою спрощення ведення бізнесу;
  • удосконалено окремі норми щодо подання фінансової звітності, складеної за міжнародними стандартами фінансової звітності на основі таксономії фінансової звітності в єдиному форматі;
  • доповнено перелік підприємств, які складають фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності;
  • уточнено положення щодо оприлюднення консолідованої фінансової звітності разом з аудиторським звітом з метою забезпечення прозорості та доступності інформації про фінансову звітність підприємств;
  • удосконалено положення щодо вимог до первинних документів у зв’язку із обробкою документів за допомогою інформаційно-телекомунікаційних систем.

Закон встановлює, що залежно від характеру господарської операції та технології обробки облікової інформації до первинних документів можуть бути включені додаткові реквізити.

Уточнюється, що первинні документи, створені автоматично в електронній формі програмним забезпеченням інформаційно-комунікаційної системи, застосовуються у бухгалтерському обліку за умови наявності накладеного на електронний документ електронного підпису чи печатки з дотриманням вимог законодавства про електронні документи та електронний документообіг.

Документ не тільки вдосконалює законодавчі засади ведення бухгалтерського обліку та спрощується ведення бізнесу в цій сфері, але й сприяє прозорості фінансової звітності та позитивному інвестиційному клімату в Україні.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Александр
20.07.22 08:09

В Германии до 2000 года в частный магазин приходил товар без каких-либо бумаг, хозяину приходил е-майл без подписей и смс на телефон.
Тут в Украине бумажный азаровский маразм, требующий даже ТТН от тех кому они и не нужны - покупателям.
Украина на 25 лет в своём макулатурном дурдоме застряла. Жить надо в Европе а не этом гетьманцовском маразме. Своими мельчайшими пакращиваниями даже близко не приближаются к нормальным Странам, а  всё продолжают удаляться.

Ответить
  • Руда
21.07.22 14:01

розмріялися, а штрафувати вас за що тоді можна буде?
то так бистресенько прийшли, недоліки понаходили, документ визнали фіктивним, а далі.... у кого на скільки фантазії вистачить

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям