Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.07.22
3273 1 Печатать

Після повернення зі спец-ЄП на загальну систему, не забудьте зареєструвати ПН

Закон України № 2260: який термін реєстрації ПН/РК в ЄРПН за операціями, здійсненими в період лютий-травень 2022 року платниками єдиного податку за ставкою 2% (тобто щодо операцій з постачання, здійснених до такого переходу)?

Законом України від 12.05.2022 р. № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» внесено зміни до ПКУ. 

Так, відповідно до змін, абз. 5 п.п. 69.1 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ визначено, що платники єдиного податку за ставкою 2 % зобов’язані за операціями з постачання товарів/ послуг, здійснених, починаючи з лютого 2022 року і до дня переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2 %, забезпечити в ЄРПН реєстрацію таких ПН/РК протягом 60 календарних днів з дня переходу на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2 % (відновлення реєстрації платника ПДВ).

По материалам ГУ ДПС у Черкаській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Олена
22.07.22 13:20

Доброго дня. Я якось пропустила, я розумію,що вони повинні зареєструвати свої ПН за вказаний період,але чи вони будуть просити своїх постачаьників перереєструвати ПН,які зараз постачальник реєструє на "неплатника"? 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям