Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.07.22
1437 0 Печатать

ФПУ ініційовано врегулювання питань призначення пенсій на пільгових умовах

Із початком військового вторгнення росії на територію України у працівників, які були зайняті у шкідливих і важких умовах праці на підприємствах, розташованих на територіях, де ведуться (воєнні) бойові дії, або які тимчасово окуповані, оточені (блоковані), а також коли майно таких підприємств пошкоджене чи знищене внаслідок воєнних (бойових) дій, виникають проблеми із підтвердженням права на пенсійне забезпечення на пільгових умовах.

З метою захисту прав зазначених працівників у сфері пенсійного забезпечення Федерація профспілок України звернулася до Міністерства соціальної політики України стосовно необхідності опрацювання та внесення змін до нормативно-правових актів щодо порядку підтвердження періодів роботи у шкідливих і важких умовах праці у разі неможливості надати уточнюючі довідки про умови праці та підтвердити проведення атестації робочих місць, а також щодо врегулювання питань зарахування до спеціального стажу періоду призову на військову службу під час мобілізації (укладення контракту добровольця територіальної оборони), відшкодування виплат на фінансування таких пенсій.

По материалам Федерація профспілок України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям