Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.07.22
5185 1 Печатать

Чи штрафуватимуть ФОПів за неведення обліку товарів?

Чи застосовується до СГ-ФОП, у тому числі платника ЄП під час перевірок у період воєнного стану фінансова та адміністративна відповідальність за порушення ведення обліку товарних запасів, визначеного наказом Мінфіну від 03.09.2021 р. № 496?

Під час перевірок у період воєнного стану до фізичних осіб – підприємців, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, що не обліковані у встановленому порядку, та/або не надали під час проведення перевірки документи, які підтверджують облік таких товарів, що знаходяться у місці продажу (господарському об’єкті), за рішенням контролюючих органів застосовується фінансова та адміністративна відповідальність.

До суб’єктів господарювання – фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, які не здійснюють реалізацію підакцизних товарів, під час перевірок у період воєнного стану за порушення ведення обліку товарних запасів, визначеного наказом Мінфіну від 03.09.2021 р. № 496 застосовується лише адміністративна відповідальність.

Хто з підприємців має вести облік товарних запасів, дивіться в нашому матеріалі за посиланням.

По материалам Категорія 109.18 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Буржуй
26.07.22 07:38

Означает ли это что как только закончиться режим военного положения потребуют документы на товар за весь этот период?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям