Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.07.22
1809 0 Печатать

Гранти на садівництво: як подати заявку на створення власної справи

Урядова програма «єРобота», яка стартувала 1 липня, дає можливість агропідприємцям та фермерам отримати  грант на  розвиток власного садівництва, ягідництва та виноградарства.

Грантова програма з компенсації створення садів дозволяє залучити від 140 тис. до 400 тис. грн за гектар. Площа території саду має бути від 1 до 25 га. Основна умова для вас — створення нових робочих місць. Цими коштами можна оплатити будь-які витрати, які пов’ язані з вашим проектом.

Умови участі в програмі:

  • розробити проект плану висадки насаджень, який  що має містити такі розділи: пояснювальну записку, генеральний план, кошторисну документацію, паспорт робочого проекту (типовий проект такого плану дивіться тут).

  • мати у власності чи правокористуванні не менше ніж 7 років землю площею від 1 до 25 га. 

  • офіційно працевлаштувати працівників згідно умов Порядку

  • бути готовим взяти на себе від 30 відсотків витрат

Розмір гранту становить від 140 тис. до 400 тис. грн за гектар, але не більше 70 % вартості проекту висадки насаджень. Усі кошти мають бути спрямовані на реалізацію проекту.

Алгоритм подачі заявки на отримання гранту на сад :

Подати заявку на отримання такого гранту можуть юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які провадять діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур на землях.  Подати заявку на отримання гранту на створення саду через портал «Дія».

 Для цього слід зареєструватися або авторизуватися в кабінеті громадянина на порталі diia.gov.ua за допомогою електронного підпису та заповнити онлайн-заявку, а також прикріпити проект плану висадки насаджень. Після цього слід все підписати електронним підписом та відправити.

Заявка опрацьовується протягом 15 робочих днів.

Учасник програми зобов’язується вести діяльність не менше 5 років; сплачувати податки в бюджет, зокрема, за працевлаштування робітників; а також створити робочі місця (з урахуванням культур насаджень – розрахунок тут).

Подальші кроки після погодження заявки:

  • Очікувати на перевірку документів банком та Міністерством аграрної політики та продовольства України.

  • Дочекатися рішення від Мінагрополітики щодо надання гранту та підписати договір із уповноваженим банком. Прийняте рішення оформлюється наказом.

  • Відкрити окремий банківський рахунок, перерахувати на нього свій відсоток фінансування. Якщо ваш проект схвалять, гроші надійдуть на окремий рахунок в Ощадбанку. Отримувач самостійно здійснює переказ коштів своєї частки співфінансування на власний рахунок.

  • Отримати грант та використовувати кошти, подаючи до банку рахунки за постачання товарів і послуг, необхідних для ведення господарства.

  • Якщо умови гранту не будуть виконані, підприємцю доведеться повернути різницю між фактично використаними бюджетними коштами й фактично сплаченими податками та зборами. У разі нецільового використання коштів фінансова підтримка в межах програми анулюється.

Із переліком культур та відповідних площ посадок можна ознайомитися тут.

Детальніше у презентації ( .pdf , 1.25 Мб )

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям