Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.05.14
1204 3 Печатать

Информационные табло на АЗС не являются рекламой

   У підприємців, що здійснюють роздрібну торгівлю нафтопродуктами, часто виникають непорозуміння з тим, чи відноситься інформація, яка розміщена на табло при в’їздах на автозаправні станції, до зовнішньої реклами та чи не потрібно для цього отримання дозволів. На в’їзді до кожної АЗС встановлено інформаційне табло з відомостями про роздрібні ціни, марки та види нафтопродуктів.
   
   Законом України «Про рекламу» визначено, що його дія не поширюється на відносини, пов’язані з розповсюдженням реклами, якщо її розміщення визначено іншими законами.
   
   Відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів», споживач має право на одержання інформації про продукцію, щоб свідомо вибрати необхідний товар. Інформація може доводитися виробником до відома споживача на етикетці, маркуванням та іншими прийнятними способами. Тобто інформація про продукцію не вважається рекламою.
   
   Водночас, згідно з Правилами роздрібної торгівлі нафтопродуктами відомості про ціни, марки та види нафтопродуктів, що продаються на АЗС, повинні бути зазначені на інформаційному табло, що встановлюються при в’їзді та біля оператора АЗС.
   
   Отже, відомості, розміщені на табло, можна вважати необхідною для споживача інформацією, якщо вона не містить ознак реклами, визначених законодавством України про рекламу. Таким чином, для розміщення інформації про нафтопродукти (ціна, марка, вид) отримувати дозволи не потрібно.
По материалам Держпідприємництво
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • труляля
16.05.14 06:24

господи, это ж кто додумался, что табло с ценами - это реклама???

Ответить
  • ***
16.05.14 07:53

А у нас в фин.отношениях презумпция виновности - все, что специально не разрешено-штраф

Ответить
  • Мила
16.05.14 08:36

а вывеска на магазине "Требуются сотрудники" считается рекламой?

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям