Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.08.22
1368 0 Печатать

Заповнення рядка 8 «Тип платника та період перебування (місяць)» Додатка ЄСВ 1 у складі декларації

Яким чином заповнюється рядок 8 «Тип платника та період перебування (місяць)» Додатка ЄСВ 1 у складі податкової декларації про майновий стан і доходи у разі припинення діяльності або зняття з обліку в контролюючих органах?

Фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства подають у складі податкової декларації про майновий стан і доходи за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 02.10.2015 р. № 859 (у редакції наказу Мінфіну від 17.12.2020 р. № 783), додаток ЄСВ 1 «Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі – Додаток ЄСВ 1).

Згідно з п.п. 4 п. 5 розд. IV Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої Наказом № 783, у рядку 8 «Тип платника та період перебування (місяць)» Додатка ЄСВ 1 (далі – рядок 8) зазначається тип платника та період його перебування на обліку в контролюючому органі як платника ЄСВ.

Для заповнення рядка 8 платник ЄСВ обирає тип, за яким він перебував на податковому обліку протягом звітного (податкового) року:

«ФО – на загальній системі оподаткування» – передбачено два рядки (якщо протягом звітного (податкового) року змінювалась система оподаткування, наприклад: протягом звітного (податкового) року перебував на загальній системі оподаткування у першому та четвертому кварталах);

«Особа, яка провадить незалежну професійну діяльність»,

«Член фермерського господарства».

При цьому період перебування на обліку заповнюється у форматі «ддммрррр», де:

«дд» – двозначне число, що означає календарний день у місяці;

«мм» – двозначне число, що означає місяць року;

«рррр» – чотири цифри числа року.

Проти обраного типу у комірці «з» зазначається перший календарний день у місяці (якщо платник перебував на обліку в контролюючих органах з початку звітного року) або дата взяття на облік (якщо такий платник став на облік протягом звітного року);

у комірці «по» – дата державної реєстрації припинення підприємницької діяльності або зняття з обліку в контролюючих органах.

По материалам ГУ ДПС у Закарпатській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям