Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.08.22
1822 0 Печатать

Як продовжити строк відстрочки для заброньованих працівників

Під час мобілізації надається відстрочка від призову на військову службу заброньованим працівникам на строк. Відстрочка не може перевищувати 6 місяців та підлягає анулюванню у разі закінчення строку її дії (п. 3 та 4 постанови КМУ від 03.03.2022 р. № 194).

Мінекономіки у листі від 29.07.2022 р. № 2714-20/53722-01 зауважили, що для сталого функціонування органів державної влади, інших державних органів, підприємств, установ, організацій та збереження їх кадрового потенціалу в умовах мобілізації, а також організації бронювання військовозобов'язаних, строк дії відстрочки від призову яких закінчується, пропонують керівникам органів державної влади, інших державних органів, підприємств, установ та організацій:

1. Організувати підготовку пропозицій щодо бронювання військовозобов'язаних, яким надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час (далі - Пропозиції) щодо військовозобов?язаних, строк дії відстрочки від призову яких закінчується та потребує повторного оформлення.

2. Не раніше, ніж за десять робочих днів до завершення строку дії відстрочки від призову надати до Мінекономіки погоджені Міноборони Пропозиції.

При підготовці Пропозицій треба врахувати таке.

Підприємствам, установам, організаціям, які задовольняють потреби Збройних Сил, інших військових формувань, населення в умовах правового режиму воєнного стану:

1) проаналізувати доцільність бронювання військовозобов'язаних працівників, з урахуванням фактичного їх залучення до виконання робіт (надання послуг) в інтересах Збройних Сил України, інших військових формувань, населення, та за результатами проведеного аналізу подати Пропозиції (за формою, визначеною додатком до Постанови) до відповідного органу державної влади, іншого державного органу.

Пропозиції подаються підприємством, установою, організацією до:

- органу державної влади, іншого державного органу за відповідною сферою управління, галуззю національної економіки, або у разі, якщо підприємство, установа, організація виконує завдання в інтересах такого органу (наприклад, укладений договір (контракт)) або

- обласної військової адміністрації за територіальним принципом.

2) до Пропозицій додавати належне обґрунтування щодо виконання підприємством, установою, організацією завдань із задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань, населення з відповідним підтвердженням (прийняте рішення Уряду, обласних, Київської міської військових адміністрацій, укладений договір (контракт), інформація щодо виконання життєво важливих функцій та/або послуг (збої, переривання та порушення надання яких можуть призвести до швидких негативних наслідків для національної безпеки)).

3) не включати до Пропозицій військовозобов'язаних працівників:

- які не перебувають у трудових відносинах з підприємством, установою, організацією;

- які не перебувають на військовому обліку військовозобов?язаних (призовники; особи, які досягли граничного віку перебування в запасі; особи, які за станом здоров'я визнані непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку тощо);

- які мають дефіцитну для Збройних Сил України військово-облікову спеціальність;

- які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації на підставі ст. 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям