Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.08.22
1854 0 Печатать

БЕБ перевіряє правомірність декларування бюджетного відшкодування ПДВ

Аналітики Бюро економічної безпеки України досліджують господарські операції компаній, зокрема, їх фінансові транзакції, обсяги імпортованих товарів та правомірність декларування бюджетного відшкодування ПДВ.

У результаті аналізу встановлено, що підприємства задекларували суму податкового кредиту, яка перевищила їх податкові зобов'язання та сформували від’ємне значення ПДВ за рахунок залишків, імпортованих, впродовж 2021 року товарів, та подали заяви про повернення суми бюджетного відшкодування у розмірі 128 млн грн. Детективи Бюро, під час огляду складських приміщень встановили, що зазначені товарні залишки фактично відсутні. Їх реалізували раніше та не відобразили в податковій та фінансовій звітностях.

З метою мінімізації та усунення загроз економічній безпеці України від діяльності зазначених підприємств співробітники Бюро направили до Державної податкової служби України рекомендації щодо проведення перевірок з питань достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ. Нещодавно, службові особи зазначених суб’єктів господарювання подали уточнюючі розрахунки та зменшили заявлену до відшкодування суму на рахунок платника у банку податкових зобов’язань без від’ємного ПДВ.

Необґрунтоване відшкодування ПДВ в розмірі майже 128 млн грн. упереджено. Нагадаємо, співробітники Бюро економічної безпеки України відповідно до своїх повноважень, аналізують зовнішньо-економічну діяльності компаній для упередження виведення коштів за кордон та незаконного відшкодування ПДВ.

По материалам Бюро економічної безпеки України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям