Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.08.22
3256 12 Печатать

Данило Гетманцев пояснив, чому перевиконується державний бюджет

Повернення оподаткування імпорту для товарів, менші обсяги відшкодування ПДВ, значні надходження міжнародної зовнішньої допомоги, детінізація сплати внутрішніх податків – ці фактори вплинули на покращення виконання держбюджету в липні. Також вони
відчутно підсилити нашу фіскальну стійкість. 

Про це заявив народний депутат від партії “Слуга Народу”, голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в колонці для ЕП.

Так, доходи загального фонду склали 169,6 млрд грн. Це на 72,3 млрд грн (+74,3%) більше, ніж у попередньому місяці, та на 94 млрд грн (+124,3%) більше, ніж в аналогічному місяці минулого року.

Водночас видатки у липні були дещо меншими, ніж середньомісячні видатки загального фонду з початку війни (194,9 млрд грн).

«Так, дійсно, попри війну держава та бізнес змогли об’єднати зусилля для досягнення спільної мети 一 фінансування армії. Як і держслужбовці, так і платники податків почули заклик Президента щодо детінізації та консолідації фінансів на Перемогу. І ось виконання доходів державного бюджету значно покращилось», – пояснив народний депутат.

За його словами, подальші перспективи виконання бюджету залежать, насамперед, від того, як і коли Україна досягне перемоги над ворогом, зовнішньої підтримки, адаптації бізнесу до військових умов, в т.ч. через допомогу держави.

По материалам Політична партія “Слуга Народу”

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ніна
09.08.22 08:19

В липні сплатили податок на прибуток за 2021 р підприємства, які не змогла зробити це в березні.

Ответить
  • Катерина
09.08.22 09:51

Багато підприємств платять ПДВ бо не мають податкового кредиту (відсутня реєстрація ПН контрагентів)...про цеи чому ГЕТЬМАНЦЕВ не пише

Ответить
  • Наталья
16.08.22 09:08

Катерина, потому что ПН контрагентов блокируют, как могут и разблокировать невозможно - отказывают в регистрации все равно - всегда можно придумать документ, которого им не хватает для принятия решения, хотя до войны проблем не было с этим.

Ответить
  • Лора Злий Бух
09.08.22 09:59

Так все ж зрозуміло! В липні більшість відзвітувала за лютий-травень і за 2021 рік, відповідно і податки сплатили. Нащо писати про детінізацію і т.д.? Але він один раз каже, що більше надходжень, а іншого разу каже, що треба збільшити податки..... А чого він не звітує як під час війни витрачаються кошти, як оптимізуються витрати?

Ответить
  • Юрій
09.08.22 14:06

І тут вихваляється детінізацією. Нічого в країні не зроблено, щоб було краще для бізнесу і бюджету. Гетьманцев найбільше зло що є насьогодні. Бездарна його політика призведе до краху економіки, але кого це цікавить... Нажаль реальність зовсім не така якою її малюють.

Ответить
  • Рыжий
09.08.22 14:37

Это показатель того, как ловко можно играть цифрами, и не забывать выписывать себе премии. А если опубликовать показатели нарастающим итогом с января по июль за 2021 и 2022, сколько % перевыполнения получится?

Ответить
  • Валерий
09.08.22 15:47

"Фіскальна стійкість"? Вибачте, далі буде фіскальна ерекція?

Ответить
  • NADIIA
09.08.22 15:56

коли вже його змінять??в країні багато розумних чесних фахівців!!!-чому??? саме  ЦЕЙ сумнівний тип   в таку  тяжку  для країни годину взагалі тут на відповідальному місці??

Ответить
  • Анна
10.08.22 09:24

Поблокували законний кредит і радіє. А те що в підсумку  багато підприємств закриється, збільшаться кількість  безробітних.Та і податкові розблакують за рішенням  суду,  а податкова в решті  решт  повинна буде  сплатити судовий  збір з держбюджету. То маємо у сухому залишку  зменшення надходжень і збільшення витрат з бюджету. От молодець треба видати  відзнаку як найкращому юриста року

Ответить
  • Тамара
10.08.22 10:53

Анна, в мене є рішення суду на розблокування ПН ще від грудня 2021р.  І ЩО? самого розблокування нема , і я так думаю, шо і не буде.

Ответить
  • Бублик
10.08.22 22:44

Тамара,Ви більше коментарів пишіть на різних сайтах, то Вам швидше розблокують. Коментувати - не дорівнює працювати.

Ответить
  • Ирина
10.08.22 12:07

"заявив народний депутат від партії “Слуга Народу”, голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в колонці для ЕП"-  а что это за колонка? и кому он заявил? Налогоплательщикам ,которые по 15-20 лет работают , платят налоги(из которых начисляется зп его ведомству) - которым он  присвоил статус Ризиковости  п.8 (ни о чем) , чтобы стали "менші обсяги відшкодування ПДВ ", парализовав и уничтожив этим  десятки предприятий , в частности аграриев  ?                   ЧТО БЫ, ЧТО? Кому то подавать статистику? Это налогоплательщики сегодня должны ЗАЯВЛЯТЬ, что им стало проще и легче работать и поддерживать экономику , а не наоборот

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям