Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.08.22
3681 3 Печатать

Страховий стаж підприємців, які у період війни не сплачують ЄСВ

У період дії воєнного стану ФОПам дозволили не сплачувати ЄСВ. Чи буде нараховуватись страховий стаж?

Якщо підприємець не сплачує ЄСВ, він не набуває страхового стажу.

Довідково:

Відповідно до ст. 24 Закону України від 09.07.2003 р. № 1058 “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, cтраховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески.

По материалам Пенсійний фонд

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Раїса
09.08.22 07:55

А якщо я до кінця року сплачу березень квітень травень, а далі я плачу в терміни , то чи будуть штрафи за не своєчасну сплату.
Зараз немає змоги платити такі великі гроші

Ответить
  • Сергій
09.08.22 09:53

Раїса, тут мова може йти лише про адмінштраф (бо штрафів та пені за Законом про ЄСВ під час воєнного стану немає). Та й він (адмінштраф) не малий (680 - 1360 грн). Втім на фоні того, що сплата фактично є добровільною, може податківці й не будуть цей адміштраф використовувати. Хоча тлумачення може бути різним. 

Ответить
  • Оптиміст
09.08.22 09:36

Раїса, Якщо сплата добровільна, то штрафу не буде, головне вказати суми правильно в річному звіті, ну і відповідно сплатити суму, яку зазначите до граничного терміну, якщо не помиляюсь граничний термін буде 10 чи 11 березня 2023 року.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям