Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.08.22
1967 0 Печатать

Подати заяву на добровільну сплату ЄСВ можна буде через Дію

У Раді планують спростити механізм добровільної участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні. З ціює метою депутатами внесено законопроєкт № 7649

Проєктом акта передбачає, що особи, які досягли 16-річного віку та не належать до осіб, яким призначено пенсію у солідарній системі, мають право на добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування відповідно договору, що укладається з Пенсійним фондом України.

Договір про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування можна укласти в електронній формі через Портал Дія, у тому числі з використанням мобільного додатка Дія або веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду.

Зміни передбачають можливість укладення такого договору на користь третьої особи (крім особи, інформація про яку відсутня в інформаційній базі системи персоніфікованого обліку).

Зміни надають можливість особі самостійно визначати розмір страхових внесків, періодичності і строків їх сплати. Суми сплачених страхових внесків зараховуватимуться за місяць, у якому кошти надійшли на рахунок Пенсійного фонду, а у разі, якщо з урахуванням фактично сплаченого за особу єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідний місяць сума заробітної плати (доходу), з якої фактично сплачено страхові внески, перевищуватиме максимальну величину заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, кошти зараховуються в рахунок наступного за таким місяця.

Крім того, пропонується доповнити Закон України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” новими нормами, передбачивши можливість здійснення юридичними або фізичними особами персоналізованих благодійний внесків (адресованих визначеному пенсіонерові), з яких 70 відсотків пропонується спрямовувати для виплати такому пенсіонерові в обраний ним спосіб, передбачений Законом для виплати пенсій, а 30 відсотків – до солідарної системи і використовувати згідно з частиною першою статті 73 цього Закону.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям