Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.08.22
1495 0 Печатать

Постраждалим працівникам об’єктів критичної інфраструктури або їх родинам планують виплачувати допомогу до 1 млн.грн

Парламент приняв за основу Закон про виплату одноразової  допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану спричиненими військовою агресією проти України пораненням або загибеллю під час проходження публічної служби, виконання обов’язків на об’єктах критичної інфраструктури та здійснення професійної журналістської діяльності (законопроєкт від 05.05.2022 р. № 7353).

Документ визначає наступний рівень одноразової допомоги особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, працівникам об’єктів критичної інфраструктури, журналістам або членам їх родин:

- у разі загибелі (смерті), що настала внаслідок поранення (контузії, травми) 1 млн. грн;

- у разі встановлення групи інвалідності від ІІІ до І, що настала внаслідок поранення (контузії, травми) в розмірі від 200 до 800 тис. грн:

  • встановлення I групи інвалідності – в розмірі 800 тис. грн;
  • встановлення II групи інвалідності – в розмірі 500 тис. грн;
  • встановлення III групи інвалідності – в розмірі 200 тис. грн;
  • втрати працездатності без встановлення інвалідності, що настала внаслідок поранення (контузії, травми) - в розмірі 100 тис. грн.

Виплачені з державного бюджету кошти будуть відшкодовані з держави - агресора - рф відповідно до норм міжнародного права.

У разі прийняття у другому читанні, цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, але допомогу отримають особи, які постраждали з 24 лютого 2022 року до завершення дії воєнного стану.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям