Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


31.08.22
3782 1 Печатать

З 2023 року буде скасовано частину ліцензій

Нардеп Ярослав Железняк вважає, що уряд задумав цікаву дерегуляцію окремих дозволів, ліцензій та інших дозвільних документів, які надають право на здійснення господарської діяльності.

Він повідомив, що Мінекономіки розробило проект закону, яким передбачається переглянути необхідність всіх дозволів, ліцензій та інших дозвільних документів, які надають право на здійснення господарської діяльності.

Проектом пропонується:

1. Постановою КМУ до кінця 2022 року передбачити перелік тих видів ліцензій, які продовжать існувати. Всі інші з 1 січня 2023 року припиняють існувати і здійснювати відповідну діяльність можна буде без отримання цих ліцензій.

2. Якщо якесь Міністерство в подальшому захоче впровадити новий вид ліцензії, то повинне буде відмовитися від двох інших у цій же сфері.

3. Цей проект не поширюватиметься на сфери регулювання НБУ, НКРЕКП, НКЦПФР, "ДІЯ СІТІ", охорони державного кордону, а також цивільної авіації.

4. Для перегляду видів ліцензій створюватиметься спеціальна Комісія під головування Міністра економіки.

5. Створити Єдину державну електронну систему дозвільних документів через яку здійснюватиметься, зокрема, отримання ліцензій.

На думку нардепа, ідея цікава і корисна, але багато держорганів будуть проти.

По материалам Ярослав Железняк, Народний депутат України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Фунт
31.08.22 09:04

Никаких улучшений не ждите !
Что лучше для бизнеса, то смерть для чиновника:
- Я без пропитания не могу, где же я буду харчеваться? (с)

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям