Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.09.22
1836 0 Печатать

Мінекономіки коригує форми документів, які Держпраці складає при перевірках

Нагадаємо, що 14.09.2021 р. Шостим апеляційним адміністративним судом у справі № 640/17424/19 Постанова КМУ від 21.08.2019 р. № 823, якою затверджено порядок проведення інспектування у сфері праці та зайнятості населення, була скасована. Докладніше про це читайте за посиланням.

У зв’язку з цим виникла необхідність внести зміни до форм документів, що складаються при здійсненні заходів державного нагляду та контролю Держпраці.

На сайті СПО профспілок оприлюднено проєкт наказу Мінекономіки «Про внесення змін до наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 27 жовтня 2020 року № 2161». 

Планується змінити наступні форми:

  • акт складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання вимог законодавства у сферах охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, праці, зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю, здійснення державного гірничого нагляду (форма 1);
  • акт про відмову від підпису (форма 2);
  • акт про неможливість проведення заходу державного контролю (форма 3);
  • акт про неможливість складання висновку (форма 4);
  • вимога про надання документів (форма 5);
  • вимога щодо забезпечення здійснення контрольних повноважень, усунення виявлених порушень (форма 6);
  • висновок про стан дотримання об’єктом нагляду законодавства про працю під час здійснення контрольних повноважень (форма 7);
  • припис про усунення виявлених порушень законодавства про працю (форма 8).

Також, пропонується додати дві нові форми:

  • припис про скасування наказу (розпорядження) роботодавця або усунення порушень законодавства про працю щодо призупинення дії трудового договору (форма №16);
  • попередження (форма №17).

У разі затвердження наказу, він набере чинності з дня офіційного опублікування.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям