Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.09.22
1866 0 Печатать

Кабмін пропонує спростити державне регулювання бізнесу

Урядом України несено до Верховної Ради проєкт Закону про прискорений перегляд інструментів державного регулювання господарської діяльності (реєстр. № 8058).  

Проєктом Закону пропонується:

  • встановити засади швидкого та якісного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності;
  • утворити Комісію з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності (далі – Комісія);
  • передбачити порядок прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності та прийняття відповідних рішень.

Зокрема, проєктом Закону передбачається:

- встановлення з 1 січня 2023 року на всій території України подвійної вимоги до чинності інструментів державного регулювання: мають бути визначені законами та включені до постанови про виключний перелік;

- з 1 січня 2023 року інструменти державного регулювання господарської діяльності не визначені законами та не включені до виключного переліку вважаються недійсними;

- закони та інші нормативно-правові акти діють у частині, що не суперечить цьому Закону;

- з 1 січня 2023 року запровадження нового інструменту державного регулювання господарської діяльності у відповідній сфері здійснюється центральним органом виконавчої влади, іншим державним органом, уповноваженим законом, що формує державну політику у такій сфері, шляхом включення нового інструменту до виключного переліку інструментів державного регулювання господарської діяльності з одночасним скасуванням не менше, ніж 2 інших інструментів державного регулювання господарської діяльності у такій сфері у порядку, передбаченому для прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності.

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям