Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.09.22
1311 0 Печатать

Прийнято закон щодо праці іноземців

Верховна Рада України ухвалила в цілому урядовий Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні (реєстр. № 5795 від 16.07.2021 р.).

Проект Закону розроблено Кабінетом Міністрів України задля вирішення низки питань, зокрема:

► спрощення процесу забезпечення потреби українських роботодавців у робочій силі шляхом застосування праці іноземців та осіб без громадянства;
► забезпечення рівних умов праці для громадян України та іноземців;
► детінізації трудових відносин у відповідній сфері.

Законопроектом вносяться зміни до законів України «Про зайнятість населення» та «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», якими пропонується:

- удосконалити підстави видачі, відмови у видачі або продовження дії дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства; 
- встановити рівні умови оплати праці як для громадян України, так і для іноземців та осіб без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах; 
- створити правове підґрунтя для застосування праці іноземців та осіб без громадянства, які перебувають в Україні для навчання у навчальних закладах України.

По материалам Тарас Мельничук, представник КМУ в ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям