Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.09.22
2056 0 Печатать

Чи може ВПО або особа без реєстрації отримати КЕП?

Чи може отримати ФО, у якої відсутня адреса реєстрації місця проживання та/або наявна довідка внутрішньо переміщеної особи, КЕП у КНЕДП ІДД ДПС?

Відповідно до абз. 2 ч. 1 ст. 12 Закону України від 05.10.2017 р. № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» користувачі електронних довірчих послуг (далі – ЕДП) мають право на отримання ЕДП.

Пунктом 5.3 розд. 5 Регламенту Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС визначено перелік підстав для прийняття рішення про відмову у наданні кваліфікованих сертифікатів електронного підпису чи печатки.

Відсутність зареєстрованого місця проживання не є підставою для прийняття рішення про відмову у наданні ЕДП.

Тобто, фізична особа, у якої відсутня адреса реєстрації місця проживання та/або наявна довідка внутрішньо переміщеної особи може отримати кваліфікований електронний підпис у Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС.

По материалам Категорія 301.02 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям