Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.09.22
1232 0 Печатать

Про протиправні дії працівників БЕБ можна повідомити через Телеграм-бот

Бюро економічної безпеки України оновило свій Телеграм бот https://t.me/SaveEconomyBot, зокрема, додано окрему функцію «Повідомити про корупцію». Наразі, крім інформації про економічні правопорушення, через бот приймаються повідомлення про ймовірні корупційні правопорушення вчинені працівниками БЕБ.

Інформація може бути повідомлена як анонімно, так із зазначенням авторства. Конфіденційність інформації та дотримання прав і гарантій захисту викривача, визначених Законом України «Про запобігання корупції» гарантується.

Така інформація підлягає обов’язковому розгляду уповноваженою особою БЕБ, якщо:

інформація стала відома фізичній особі у зв’язку з її трудовою, професійною, господарською, громадською, науковою діяльністю, проходженням нею служби чи навчання або її участю у передбачених законодавством процедурах, які є обов’язковими для початку такої діяльності, проходження служби чи навчання, і фізична особа має переконання, що така інформація є достовірною;

інформація містить фактичні дані, що вказують на можливе вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції», які можуть бути перевірені.

Повідомлення також приймаються на електронну поштову скриньку anticor@esbu.gov.ua.

Слід зазначити, що під час війни на зазначену адресу електронної поштової скриньки можна повідомляти інформацію не лише про корупцію, але і про дії диверсантів, колаборантів, пересування ворожих військ, активи осіб, причетних до агресії рф, випадки розкрадання гуманітарної допомоги, зловживань під час евакуації населення тощо. Ця інформація може сприяти викриттю корупції, притягненню винних осіб до відповідальності, утвердженню принципів доброчесності та навіть порятунку людського життя.

Нагадаємо, що Телеграм бот https://t.me/SaveEconomyBot було створено для повідомлень про економічні правопорушення. Тож, як і раніше, на нього можна повідомляти про активи рф, рб, факти зловживання з бюджетними коштами, незаконні дії з гуманітарною допомогою, перешкоджання бізнесу, незаконний обіг підакцизних товарів та інші економічні правопорушення.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям