Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.08.22
473 0 Печатать

Компанія Pininfarina випустила перший потужний електрокар

Відома італійська студія Pininfarina активно займається розробкою та вдосконаленням Battista – першої власної марки. Із 30-х років минулого століття компанія займається розробкою автодизайнів та досягла в цьому величезних результатів, прославившись на весь світ. Лише зараз студія вирішила відкрити друге напрям діяльності: почати створювати та випускати автомобілі своїх розробки. Відповідна інформація з’явилася на офіційному порталі Pininfarina.

Історія появи марки

Pininfarina Battista – це електромобіль із незвичайними характеристиками. Як багато сучасних слотів інтернет казино, він здатен приємно здивувати навіть досвідчених автолюбителів. Марка була названа на честь Баттісто Фаріни, що заснував компанію. Цікаво, що демонстрація електричного суперкара відбулася в 2019 році, тоді ж представники студії заявили, що машину буде запущено у виробництво через рік. Плани порушила пандемія коронавірусу, але їх не було скасовано, а лише перенесено. На даний час компанія вже приступила до виробництва.

Відомо, що автовиробник планує спустити з конвеєра 150 одиниць марки, сумарна вартість яких перевищить 2 000 000 євро. Може здатися, що це невелика партія, але треба враховувати, що зборка кожного електромобіля відбувається вручну і тільки по індивідуальним замовленням. Як наслідок, на один транспортний засіб витрачається близько 1300 людино-годин. На кожну машину встановлюється спеціальна прикрашена табличка із зазначенням серійного номеру.

Перші електрокари партії були зібрані у спеціальній комплектації Anniversario та відрізняються незвичним зеленим кольором. Фарбу наносять на кузов також уручну, кількома шарами, на що витрачається кілька тижнів.

Особливості нової моделі

Електромобіль Pininfarina Battista має відмінні ходові якості завдяки силовим агрегатам від хорватського безпілотного електрокара Rimac Nevera. Характеристики нової моделі вражають:

  • четвірка моторів, загальна потужність яких досягає 1900 «коней»;
  • акумулятор ємністю 120 кВт на годину;
  • для розгону до перших 100 кілометрів витрачається всього 2 секунди, до 300 − 12 секунд;
  • максимальний показник швидкості за годину становить 350 кілометрів;
  • заявлений потенціал швидкості – 450 км/годину.

На даний час італійська новинка вважається найпотужнішим електрокаром. Чи зможе він утриматися на цій позиції, покаже час. Адже концерн Ferrari заявив, що планує розробити та продемонструвати найшвидший транспортний засіб в історії своєї марки. Машина матиме дві версії: для гоночних трас та звичайних доріг.

За електрокарами майбутнє?

Це спірне питання, адже навіть такий монстр, як Pininfarina Battista, може не увійти до масового виробництва через недоліки, властиві всім електричним машинам. Звісно, останні екологічні, не забруднюють повітря та вельми потужні. Але для простих людей такий вид індивідуального транспорту вельми складний в обслуговуванні.

Головною причиною складнощів є відсутність інфраструктури станцій для зарядки. Її практично немає, тому власникові прийдеться турбуватися про наявність розетки, до того ж на зарядку витрачається дуже багато часу. Отже, машина перестає виконувати роль засобу комфортного пересування.

Акумуляторна батарея електромобіля потребує регулярного спеціалізованого обслуговування та не є вічною: через певний час її знадобиться міняти, що викличе чимало проблем, у перш за все фінансових. До того ж акумулятор, що вийшов із ладу, буде непросто утилізувати.

Але все це не означає, що електрокари, зокрема Battista, не мають права на існування. Звісно, в них є майбутнє, адже технології не стоять на місці. Напевно для використання електричних транспортних засобів поступово будуть створені відповідні умови.

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям