Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.10.22
2201 0 Печатать

Приймаємо студента на роботу: з чого почати

Автор: Кравченко Дарья, эксперт по оплате труда.

Війна — війною, а навчальний рік — за розкладом. Для когось він стартував 1 вересня, для когось почнеться тільки 3 жовтня. Проте цього року студентам доведеться замислитися не тільки про навчання, а ймовірно, ще й про початок трудової діяльності. Тому сьогодні розповімо про всі нюанси прийняття на роботу такого співробітника.

Чи приймати на роботу?

Всі здобувачі освіти (зокрема, й студенти ВНЗ) мають повне право на трудову діяльність (ч. 1 ст. 53 Закону про освіту1):

— незалежно від форми навчання;

— у позанавчальний час.

1 Закон України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VIII.

Виняток — здобувачі вищої освіти вищих військових навчальних закладів, закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, яким присвоєно військове або спеціальне звання (ч. 1 ст. 62 Закону про вищу освіту2).

2 Закон України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 № 1556-VII.

Тому якщо роботодавець бажає прийняти на роботу студента, він має повне право це зробити. Причому в загальному порядку. Але з урахуванням деяких особливостей.

Эксклюзивный материал для подписчиков сайта
    Подписывайтесь и читайте полностью:
  • новости, эксклюзивные статьи, справочники
  • загружайте бланки
  • все это без рекламы
70
грн/
месяц
Уже оплатили? Войти
Подписчики PRO-доступа получают бесплатный доступ к порталу бонусом к подписке.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям