Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.10.22
886 0 Печатать

Держпродспоживслужба продовжує роботу щодо запобігання порушень у сфері ціноутворення

Зметою запобігання порушень у сфері ціноутворення за перші 9 місяців поточного року Держпродспоживслужбою здійснено 86 планових та 1067 позапланових перевірок суб’єктів господарювання з питань дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. Порушення встановлені у 867 випадках, що становить 75,2% від загальної кількості здійснених перевірок.

За результатами проведених перевірок прийнято 729 рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 77,8 млн гривень.

Складено 293 приписи щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін та приведення цін/тарифів відповідно до вимог чинного законодавства, 281 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності шляхом накладання штрафів на суму 609,4 тис. гривень.

Крім того, з метою запобігання випадків порушень суб’єктами господарювання вимог порядку формування, встановлення та застосування цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, фахівці Держпродспоживслужби здійснюють цінові спостереження. Тільки за період воєнного стану головними управліннями Держпродспоживслужби в областях та в місті Києві було проведено понад 14 тисяч цінових спостережень.

Фахівцями головних управлінь Держпродспоживслужби продовжується проводитись роз’яснювальна робота щодо формування, встановлення та застосування суб’єктами господарювання державних регульованих цін.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям