Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.10.22
8598 32 Печатать

Гетманцев взявся за реформування порядку сплати ПДФО

Сьогодні питання наповнення місцевих бюджетів є одним із найбільш актуальних для місцевих територіальних громад, враховуючи складну фінансово-економічну ситуацію, яка склалась в Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Варто зазначити, що основним бюджетоутворюючим джерелом податкових надходжень у структурі бюджетів місцевих громад є податок на доходи фізичних осіб. Однак діючі норми Податкового кодексу України не дають повною мірою забезпечити надходження до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб.

Так, окремі суб’єкти господарювання, які мають відокремлені підрозділи в різних територіальних громадах, сплачують податок на доходи фізичних осіб за основним місцем обліку, а не за місцем знаходження відокремлених підрозділів. Від цього бюджети окремих територіальних громад втрачають значні кошти, що призводить до виникнення проблеми фінансування видатків місцевих бюджетів.

Також, зважаючи на зміни, які відбуваються в трудовому законодавстві стосовно запровадження нових форм праці, наприклад, надомної роботи, виникає необхідність внесення відповідних змін до ПКУ в частині перерахування ПДФО до бюджету.

Для вирішення зазначених питань члена податкового комітету внесено до ВРУ проєкт Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення порядку нарахування, утримання та сплати (перерахування) податку на доходи фізичних осіб до бюджету" (реєстр. № 8122-1).

Проєктом Закону пропонується:

► конкретизувати поняття відокремленого підрозділу;

► зобов’язати у податковій звітності, яку подають роботодавці, зазначати код та категорію адміністративно-територіальної одиниці та території територіальної громади відповідно до Кодифікатора адміністративнотериторіальних одиниць та території територіальної громади, де знаходиться робоче місце працівника;

► встановити, що у разі прийняття рішення про створення або переміщення на територію іншої територіальної громади відокремленого підрозділу юридична особа повідомляє про це контролюючі органи за своїм місцезнаходженням та за місцезнаходженням таких новостворених (переміщених) підрозділів у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику;

► встановити, що податок на доходи фізичних осіб може перераховуватись також на єдиний рахунок, згідно із статтею 351 Кодексу;

► визначити, що податок на доходи фізичних осіб нарахований працівникам, які виконують надомну роботу, перераховується за місцезнаходженням робочого місця, визначеного згідно трудового договору про надомну роботу.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Сомневающийся Sкептиk
26.10.22 00:57

Если за дело взялся Гетьманцев, то трындец делу!

Ответить
  • Александр
26.10.22 06:02

Сомневающийся Sкептиk,
Эту мульку постоянно подбрасывают лет 20. Нью-азаров - Гетьманцев про это не знает. Как и его хозяин-геолог не знал что у ФОПа нет налога на прибыль, чем рахваливал свой падатковый кодекс на майдане.
Громада которая ничего не сделала для рабочих мест не должна за это получать, и наоборот те громады что создают рабочие места должны за них получать. Правильно и справедливо как сейчас есть. 

Ответить
  • покращення
27.10.22 15:51

Александр,не нужно оскорблять Азарова,нечего трепать язиком ,ему до Азарова,как до луны

Ответить
  • Нина
26.10.22 10:31

Александр,как громада должна создавать рабочие места ?

Ответить
  • Александр
26.10.22 22:18

Нина,
Это говорил мой учитель экономики профессор Мюнхенского университета лет 25 назад. Да-Да Да.
Тогда и она посол Италии в Украине ездила на своём ржавом драндулете. В одной комнате мы это обсуждали.

Ответить
  • Александр
26.10.22 22:11

Нина,
Да громады для создания денег, а это с условий для бизнеса, первейшее из них рабочие места.

Ответить
  • Александр
26.10.22 22:01

Нина,
Цель всех громад Евросоюза быть самодостаточными. Зачем тебе мэр не дающий работать, а когда есть рынок рабочей силы то предоставившие лучшие условия и большие зарплаты выигрывают. Рынок.
Кремлёвский шпион Азаров наставил у нас мин лет на 30, своих агентов на всех должностях.

Ответить
  • хорошие люди
27.10.22 15:53

Александр,и головний з них -гетьманцев

Ответить
  • Валерий
26.10.22 08:54

Оспадя, яке воно хворе.

Ответить
  • Олена
26.10.22 08:55

Вийшла на балкон, сирена реве, дитина десь в дорозі до школи і я за неї звісно турбуюся, шахіди та ракети летять, атомна станція під обстрілами, енергетична система на грані знищення, здається більшого кошмару не може бути. І тут відкриваєш новини і бац - Гетьманцев! 

Ответить
  • Aнна
26.10.22 09:30

А може вже, нарешті, працівникам потрібно самостійно сплачувати податки з своїх доходів.

Ответить
  • Лариса
01.11.22 20:51

Aнна,це дуже слушно і справедливо. Громада не створить робочі місця. Громада не приймає закони про оподаткування. І не може змінювати географію. При бутковий бізнес є там, де є достатньо населення. А от працювати і платити податки громадам, з яких потім не отримувати ніяких послуг чи пільг, несправедливо. Дуже яскравий приклад - карта киянина. Бюджет міста наповнюють не тількт ті, у кого київська реєстрація. А знижками і безкоштовним проїздом з цих податків користуються тільки жителі Києва. Навіщо тоді платити в бюджет міста, яке потім про тебе в старості не потурбується? Краще платити своїй громаді, яка на пенсії і видасть квиток на місцевий автобус. І заслуги у створенні робочих місць у столичної громади немвє ніякої. Просто поталанило бути столицею. 

Ответить
  • Непогода
26.10.22 09:43

Это в какой еще звитности надо отражать код тергромады? 20-ОПП уже мало? Довели бы до ума реформу децентрализации, а то до сих пор приходится платить ЕСВ по прописке ФОПа в один район, а ЕН, ПДФО, ВС в другой район, хорошо хоть одной области.
Ну не как угомонятся!

Ответить
  • Юрий
26.10.22 10:02

Так пусть себе и распределяют сами по ИНН сотрудника, в чем проблема? Предприятие платит по месту регистрации, они распределяют себе, как хотят, по объеднанному отчету да и все. При чем тут бизнес? Но нет, надо переложить на бизнес, и штрафовать, штрафовать, штрафовать... 

Ответить
  • Дана
26.10.22 10:59

Ковбасить від його реформ. Відправте його на фронт - можливо там хоч якусь користь принесе

Ответить
  • Катя
26.10.22 11:02

А ,скажить, будь ласка, як сплата на єдиний рахунок  ПДФО співвідноситься зі сплатою до теріторіальної громади.треба заплулати людей,щоб краще шахрайствувати?

Ответить
  • Алевтина
26.10.22 11:08

Пропоную створити питицію  на усунення  цього маразматіка!!!

Ответить
  • Лара
26.10.22 15:56

Алевтина, вже була

Ответить
  • Тетяна
26.10.22 21:53

Алевтина,так було зібрано 25тис. необхідних голосів: ніхто його не звільнив, а він тільки посміявся з цього

Ответить
  • Олена
26.10.22 11:14

особливо актуально в наш важкий час. а як що робітник працює на "удальонці" у Франції? куди платити ПДФО? французам?

Ответить
  • Татьяна
26.10.22 12:10

Олена, це капець

Ответить
  • Ярослава
26.10.22 11:31

Не думаю, що це доцільно в умовах військового сттану. І дійсно, пан Гетьманцев не дуже вдало "реформує" загалом- реформи окремо, бізнес окремо....

Ответить
  • Алиса
26.10.22 12:12

Убрал  бы кто его уже что ли насовсем этого умника по налогам,никакого бизнеса от него нет ,одни убытки

Ответить
  • Виктор
26.10.22 12:24

Сука, немає слів, його треба в лабораторію здати для дослідів або до СБУ. Сидить це падло в раді тільки шкоду приносить!!!

Ответить
  • Анна
27.10.22 09:08

Виктор, Підтримаю. Коли його вже вберуть чи треба на майдан виходити

Ответить
  • Людмила
26.10.22 14:30

Коли його вже на фронт відправлять?

Ответить
  • Лара
26.10.22 15:57

Шо він курить? Більше немає турбот.

Ответить
  • Лариса
26.10.22 16:10

Як Гетманцев взявся, то жди біди. Вже таку пику від'їв в екран не влазить

Ответить
  • Ната
26.10.22 16:43

Згодна, що такі теми зараз не на часі. Але сплата ПДФО за місцем розташування підрозділу підприємства - нічого нового. Це і зараз діє, воно все є в ПКУ, і в додатку 4ДФ об'єднаного звіту в графі 032 зазначаємо код території територіальної громади. Чому такий кіпіш?

Ответить
  • Лариса
26.10.22 17:25

Ната, Так в том-то и дело, что давно платим и показываем в отчетах 4ДФ, а он типа  весь в  "реформах", работу работает. 

Ответить
  • Ирина
26.10.22 19:51

Подпишите, пожалуйста, петицию об отмене брокировки налоговых в военное время:
 https://petition.president.gov.ua/petition/167520

Ответить
  • 123456
27.10.22 08:51

Отак і залишать без доходів прифронтові та окуповані громади((( за рахунок чого тоді буде метро у Харкові безкоштовне і за рахунок чого будуть виплачуватися зарплати за простій вчителям та іншим бюджетникам на окупованих територіях, які залишилися вірними країні? Я вже мовчу про доречне питання про сплату податку за працівників, які працюють з-за кордону..

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям