Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.11.22
881 0 Печатать

Звільнення за переводом: сплата ПДФО при перерахуванні компенсації за невикористану відпустку новому роботодавцю

Хто виступає податковим агентом при виплаті грошової компенсації, у разі звільнення за переводом ФО на інше підприємство за не використанні ним дні щорічних відпусток, за його бажанням перерахованої на рахунок підприємства, на яке він переводиться?

Податковим агентом виступає працедавець, який повинен оподаткувати суми компенсації за невикористану відпустку на загальних підставах у тому місяці, коли були вони нараховані (в даному випадку – у місяці звільнення), так як сума компенсації за невикористану відпустку з метою оподаткування розглядається як заробітна плата і входять до складу загального місячного оподатковуваного доходу працівника.

Оскільки суму грошової компенсації було обкладено ПДФО роботодавцем за попереднім місцем роботи, що було відповідним чином відображено ним у Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок), підприємство, на яке перейшов працівник, не повинно відображати інформацію про суму виплаченої працівнику компенсації у Розрахунку.

По материалам ГУ ДПС у Чернівецькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям