Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.11.22
2701 1 Печатать

Виїзд чоловіків за кордон за 2700 грн на місяць: депутати проти

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на своєму засіданні розглянув законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» щодо порядку виїзду громадян за кордон в особливий період на умовах гарантованої фінансової підтримки Збройних Сил України»  (реєстр. № 8029).

Проєктом Закону передбачено такі умови: 

- гарантійний внесок в державний банк в сумі 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (станом на теперішній час це 13 тис. грн.), з якого щомісяця сума, яка дорівнює податкам з мінімальної зарплати (станом на тепер це 2 780,50 грн = ЄСВ 22% - 1474,00 + ПДФО 18% - 1206,00 + військовий збір 1,5% - 100,50), буде перераховуватися на рахунок ЗСУ;

- письмове підтвердження добровільного обов’язку поповнювати цей рахунок (з внеском) щомісяця на ту ж суму податків з мінімалки і дозвіл звідти перераховувати щомісяця кошти на рахунок ЗСУ. 

Народні депутати України – члени Комітету виступили проти запропонованої законодавчої норми, спираючись на статтю 17 Конституції України, відповідно до якої захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу.

Голова підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету Анатолій Остапенко зазначив, що Адміністрація Державної прикордонної служби, Міністерство оборони України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Національна поліція України, Служба безпеки України не підтримують вищевказаний законопроект. «Цим законопроектом ми створимо зайву напругу в суспільстві і зайву дискримінацію», - вважає членкиня Комітету Тетяна Циба.

Комітет рекомендував головному Комітету з опрацювання законопроекту - Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва - рекомендувати Верховій Раді України відхилити зазначений проект акту.

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Я
17.11.22 14:24

Звичайно ж вони проти! В них же є за що жити, їсти, відпочивати, і їх сім'ї живуть там де тепло!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям