Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.11.22
8628 41 Печатать

У Раді ініціюють зміни щодо реєстрації податкових накладних

Останнім часом майже нікого, з ким довелося спілкуватися, не оминула проблема блокування ПН/РК. Телефонують усі. Старі й нові знайомі. Про це розповіла народний депутат, член податкового Комітету Ніна Южаніна. 

Всі запитують: що відбувається?

Відповідь Южаніної: повністю ручний режим блокування/розблокування.

"Тому чекати немає чого. Ні ДПС, ні куратори служби з боку влади не змінять своїх дій. Вихід – забрати у виконавців цю функцію", - пише нардеп.

Вона повідомила, що збирається реєструвати проєкт закону, спрямований на захист прав платників податків.

Що пропонується:

1. Протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому його буде припинено або скасовано, не застосовувати процедуру зупинення реєстрації ПН/РК.

"Цей невиправданий тиск на платників податків під час війни потрібно нарешті припинити, а не викручувати руки тим, хто попри все намагається працювати і сплачувати податки", - пояснює Южаніна. 

2. Протягом вказаного періоду продовжити строк реєстрації ПН/РК:

♦ для складених з 1 по 15 календарний день (включно) календарного місяця - до 5 календарного дня (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені;

♦ для складених з 16 по останній календарний день (включно) календарного місяця - до 20 календарного дня (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені;

♦ для РК, складених постачальником товарів/послуг до ПН, що складена на отримувача - платника податку, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, - протягом 20 календарних днів з дня отримання такого РК отримувачем (покупцем).

Так, саме продовжити строки, а не обмежити їх 15 і останнім календарним днем місяця.

3. Передбачити, що надання електронних сервісів та приймання електронних документів від платників податків здійснюється не в будні з 8 до 18, а щоденно з 8 до 22 години.

Ніна Южаніна закликає депутатів долучитися до підписання законопроєкту. 

По материалам Ніна Южаніна
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Бух
22.11.22 06:20

Ну наче хоче добро зробити. Але. У мене відпущу питання: реєстрація РК 20 днів з дати одержання покупцем? Серйозно? Сервера налаштовані на дату виписки. Для мене це дуже наболіле питання. А реєструвати податкові до 20 числа?  Тобто в останній день подачі деки?  А що робити покупцю? Кодів нема, ліміту ПДВ нема.. Ці пропозиції точно оцінить фіктивний бізнес. А у нас, реальних платників, буде колапс

Ответить
  • Лариса
23.11.22 12:51

Бух, в мене тільки одне питання! В Раді під час війни треба обговорити питання реєстрації/ блокування накладних? Це саме те, що на часі? Тобто питання кошмарення бізнесу тепер переноситься в Раду? 

Ответить
  • Ірина
22.11.22 08:02

Якщо вже приймати пропозиції Южаніної, тоді подачу Декларації з ПДВ подовжити на 5 днів, тобто до 25 числа місяці, а не до 20 числа. Бо реєстрація ПДВ зобов'язання 20 числа до 22.00 перетворює складання Декларації з ПДВ в квест!!!

Ответить
  • Роман
22.11.22 10:37

Ірина, декларацію як і всі інші - 40 днів

Ответить
  • Наталія
22.11.22 08:22

Не думаю, що ці 5 днів, на які продовжать термін реєстрації ПН,  щось кардинально вирішать, тільки проблем с декой ПДВ додадуть Просто не блокуйте, і все. Дайте спокійно працювати. 

Ответить
  • Мария
22.11.22 09:47

Наталія, згодна

Ответить
  • Татьяна
22.11.22 08:59

коли нарешті будуть логічні підходи у законопроектах.ці 5 днів непотрібні!.насамперед томущо декларація до20 числа!,а  продовжити час реєстрації податкових накладних було б  добре.

Ответить
  • Татьяна
22.11.22 09:01

не застосовувати процедуру блокування!!!! бо це корупція! у влади є можливість прибрати корупційну ДПС.

Ответить
  • елена
22.11.22 09:33

Я так думаю, що якщо відмінять блокування податкових, то ми зможемо вкластися і в старі строки. Головне, що нервова система бухгалтера зможе хоч трохи відновиться у буде можливість займатись дійсно бухгалтерськими справами, а не добами готувати документи на розблокування. Цей проект ще не зареєстрований такщо процедура вступу його в дію буде, я думаю, довгою, так що не будемо зваблюватися. І ще - у проекті нічого не сказано, що буде з заблокованими податковими, якщо приймуть ці зміни.
 

Ответить
  • Надежда
22.11.22 09:34

Член податкового Комітету Ніна Южаніна.  проти голови комітету Гетьманцева?  Плетью обуха не перешибёшь.

Ответить
  • Mariya A.
22.11.22 09:35

От нахіба стільки букафф? Достатньо першого пункту. І для цього не обов'язкого збирати Раду. Просто декому надавати по пиці.

Ответить
  • Кирпулька
22.11.22 09:41

Це в мене одної таке відчуття, що це запланований пряник після кнута? Тобто нам закрутили гайки до не можу, а потім такий широкий жест. Тільки я тут не побачила безумовного розблокування тих податкових накладних, які були заблоковані під час воєнного стану! І як раз це є головним! Бо ніхто не збирається відмовлятися ні від додаткових коштів, які отримав бюджет, ні від корумпованих дій при розблокуванні.

Ответить
  • Ирина
22.11.22 09:41

Южаніна породила цю гідру, тепер бореться з нею- ха три рази!!!

Ответить
  • Оксана
22.11.22 09:41

Ключові слова - збирається реєструвати))) Тобто, муки платників податків будуть продовжуватись ще невизначений термін.

Ответить
  • Галина
22.11.22 09:41

Поживем и увидим ! 

Ответить
  • Надежда
22.11.22 13:31

 Поки сонце зійде роса очі виїсть.

Ответить
  • Тамара
22.11.22 10:02

цих депутатів нерадивих треба гнати в три шиї, ніде у світі такого немає, Южаніна сама придумала це блокування , а ці ,замість того щоб відмінити все, ще більше використовують.   І взагалі, реєстрацію зробити одну до 15 наступного місяця

Ответить
  • Евгения
22.11.22 10:07

Не понимаю для чего изобретать колесо, когда нужны простые и понятные решения: 1. Вернуть вменяемость блокировке (ну или не блокировать вообще), 2. Продлить время работы электронных сервисов. И ВСЁ!

Ответить
  • Кирпулька
22.11.22 11:07

Евгения, не все! А що робити з вже заблокованими податковими?

Ответить
  • Ірина
22.11.22 10:21

А що робити з тими що заблоковані?

Ответить
  • Аня
22.11.22 15:50

Ірина, разблокировать немедленно!!! 

Ответить
  • nfif
22.11.22 10:35

Вони не зрозуміють, що потрібно змінити до ти пір поки самі не попробують працювати в тому режимі що є. А ми знаємо що цього ніколи не буде)   Бо вже тисячу разів писали , що треба- а вони знову щось видумують....

Ответить
  • Роман
22.11.22 10:35

Довго ще будемо вірити в цей цирк? Буде як з законами про виїзд чоловіків = реєструють законопроект чисто щоб роти позакривалиБ мурижать його 3-4 місяці потім відхиляють на доопрацювання.

Ответить
  • Евгений
22.11.22 10:56

Перенесення строку реєстрації на 20 число буде мати негативний ефект.Треба щоб був розрив між останьою датою подачі декларації і останнівм джнем реєстраціїПН. Згідно з логікою змін строк подачі декларації 25 чисо.
Взагалі треба вівдмінити виписку податкових накладних.ПДВ можливо обліковувати тільки на бухгалтерських рахунках.

Ответить
  • Катя
22.11.22 11:00

Все дуже гарно,пані Ніна, АЛЕ поки законопроєкт збере голоси, поки розглянуть в комітетах (а там пан Гетьманцев..)),а там і канікули в депутатів,так що розраховувати бідним бухгалтерам  поки ні на що.

Ответить
  • Лора
22.11.22 11:06

Вона заздалегідь подає такий законопроект, який не приймуть за абсурдністю. Реєстрація до 20 числа до 22 год. Тобто ліміт можна буде побачити в 22 год., якщо ще вчасно зареєструють. Або завчасно поповнюй ліміт грошима, банки до 18 проводять платежі (може те і хочуть)

Ответить
  • Роман
22.11.22 11:16

Лора, так це законопроект щоб "роти позакривали" його помурижать по комітетах 2-3 місяці потім відхилять на доопрацювання

Ответить
  • Виталий
22.11.22 12:10

Добрый день, Столкнулись с такой проблемой заблокировали несколько сотен налоговых в том числе отгрузки на Епицентр. По жалобе отгрузку на Епицентр не разблокировали. Подали в суд, налоговая написала отписку типо все ваши документы филькина грамота и импорт и таможня и банковские выписки , и ттн и расходные. И документы на офис и документы на склад. Там огромный том документов. Еще мол ссылка на верховный суд, где написано что при наличие доказательств можно признать сделку фиктивной , но у  налоговой никаких доказательств что сделка фиктивная нет вообще. Их вообще не смущает  что это импорт продажа, импорт продажа. Епицентр не будет работать с компаниями левыми однодневками и платит по факту продажи товара в магазине.Еще в конце их отписки типо суд не имеет права вмешиваться в дела налоговой. Проконсультировались с порядка 20 ти других компаний который продают в торговые сети товар как мы, просто банальные вымогательство денег у остатков плательщик что бы наполнить бюдет. Очень много предприятий закрылось и у них невыполнение бюджета. Плюс они пытаються обанкротить белый бизнес, так как не видно рейдов на таможню . Продавцы генераторов возят товар вообще в черную очень известные бренды, что то не видно что бы их кто то трогал. Все наши конкуренты как возили в черную так и возят и их вообще никто не трогает. 

Ответить
  • Вікторія
23.11.22 10:53

Виталий, у меня суд признал фиктивной экспортную отгрузку оборудования. При наличии мощностей, раб.силы, при том, что это основная деятельность и таких отгрузок каждый год по несколько. Но вот две фиктивные.

Ответить
  • Инна
22.11.22 14:20

Виталий, я в дикому шоці!!! 

Ответить
  • Елена
22.11.22 14:03

Виталий, какой то кошмар, да еще в войну! Диверсия чистой воді

Ответить
  • НАДІЯ
22.11.22 13:28

Згідна ,хто прцює по-білому ,того і блокують. Працювати становиться неможливо! ПДВ треба розраховувати по касовому методу ,що прийшло на р/р,обкладати податком (відсоток 10,чи 15 і т.д.),АДМІНІСТРУВАННЯ повинно бути прозоре!Такого Адміністрування в ЄВРОПІ НЕМАЄ!А ми ж йдемо ,я так розумію в ЄВРОПУ!
Заключення одне: ЦЕ ПРОСТО ВИГІДНО банкрутити підприємства ,та ще й і військивий час!

Ответить
  • Джулия
22.11.22 13:40

Виталий, Это  просто жесть)

Ответить
  • Татьяна
22.11.22 14:42

Все кипит и все сырое. Як кажуть: у нашого берега як не гівно так дрісня!!!!!

Ответить
  • Александр
22.11.22 21:06

Отменять надо не блокировки а сам налог НДС. В США его нет и поэтому всё чудненько.

Ответить
  • Елена
23.11.22 02:09

Интересно, а если бы все плюнули и приостановили свою деятельность на 2 месяца, не разблокируя нн. За первый пришлось бы заплатить, но 2й был бы по всей стране пустой!. Вот тогда бегам теряя тапки начали бы договариваться. А то ведут себя как путин в начале войны. Сволочи просто

Ответить
  • Олена
23.11.22 09:23

А просто залишити 1 пункт і все - слабо????? Більш нічого не потрібно змінювати - просто відмінити блокування і ВСЕ!!!!! 

Ответить
  • Диана
23.11.22 10:31

після того, як прочитала що це з подачі Южаниной - навіть не стала далі читати. Гарною хоче бути тепер для бізнесу? пізно танцювати стала

Ответить
  • Мария
23.11.22 12:15

Диана,сама придумала, теперь хочет все отменить, тира я белая пушистая, я за бизнес горой.

Ответить
  • Алиса
23.11.22 12:36

Сколько лет та Южанина сидит на ПДВ,сколько пакостей она уже сделала и я не верю что что-то из этого выйдет,там все повязано,нужны кардинальные меры против этого,Сейчас в новостях вообще про это нет,как будто проблемы не существует,где эти все журналисты?!

Ответить
  • Лариса
23.11.22 12:43

Слухайте, питання блокування/реєстрації має розглядати Рада? Під час війни? Вони зовсім здуріли? Дайте бізнесу працювати!!!! Особливо тим, хто під час війни намагається працювати, платити податки і не скорочувати штат працівників!!!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям