Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.11.22
1221 0 Печатать

Спрощення реєстрації волонтерів дозволить ефективніше допомагати ЗСУ

В Україні запрацює спрощена процедура реєстрації волонтерів у відповідному Реєстрі. Це можна буде зробити онлайн, без потреби фізично брати довідку з банку та заносити її в податкову. До того ж, гроші, зібрані та витрачені на підтримку ЗСУ, не підлягатимуть оподаткуванню.

Про це розповів народний депутат України від фракції «Слуга Народу» Роман Грищук.

Верховна Рада підтримала відповідний закон і він набуде чинності після підписання Президентом.

«Спростивши процедуру занесення в Реєстр волонтерів, сприяє розвитку цього руху в Україні. Ми створили можливість зареєструватися онлайн, а також розширили дію закону на весь період із моменту початку повномасштабної агресії, навіть якщо людина зареєструвалася 2 грудня, наприклад», – пояснив політик.

Вдосконалення порядку включення благодійників – фізичних осіб до Реєстру волонтерів насамперед стосується тих людей, які займаються волонтерством постійно й у кого великий обіг коштів на картках.

«Коли заходять великі суми, то фінмоніторинг банку інколи може запитати інформацію про походження коштів. Відповідно, довідка з Реєстру волонтерів знімає будь-які питання. Збори й витрати, які несе волонтер на підтримку ЗСУ, а також витрати, пов’язані з наданням такої підтримки, згідно з Податковим кодексом, звільнені від оподаткування для всіх фізичних осіб, які внесені в Реєстр волонтерів», – пояснив народний депутат.

По материалам Політична партія Слуга народу

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям