Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.11.22
5627 9 Печатать

Зміни у порядку реєстрації податкових накладних: слідкуємо за розвитком подій

Продовжуємо слідкувати за проблемами з реєстрацією податкових накладних. 

Минулого тижня ми вже писали про перші напрацювання Мінфіну щодо зміни критеріїв блокування ПН/РК. Якщо ви пропустили, можете прочитати у матеріалі Гетманцев розповів, як зміняться критерії моніторингу податкових накладних. 

Але бізнес цікавить не зміна критеріїв, а повна відміна блокування накладних.

Саме такі пропозиції, принаймні на військовий час, містить законопроєкт, розроблений нердепом, членом податкового комітету Ніною Южаніною. А для пришвидшення розгляду цих пропозицій у Раді, Южаніна внесла відповідні правки у законопроєкт, який найблищим часом розгляне Верховна Рада. 

Що відбувається зараз, розповіла сама народний депутат.  

"Жорна блокування реєстрації податкових накладних продовжують молоти прозорий український бізнес, щоденно зменшуючи надію на виправлення ситуації. В той же час системні "скрутки" не зупинили свою роботу навіть у період воєнного стану та "стимулюють" бездіяльність економічного блоку діючої влади", - пише Южаніна

Вона вважає, що подані пропозиції щодо термінового внесення до Податкового кодексу змін для припинення зупинення реєстрації податкових накладних, .схоже, буде відхилено. 

Вже в понеділок, 28 листопада 2022 року, на засідання податкового комітету планується винести на розгляд до другого читання проєкт закону №8079, до якого були подані зазначені поправки.

Проте ні в середу, ні в четвер, ні в п'ятницю ні голова податкового комітету, ні його перший заступник (до речі, автор проєкту, до якого подані поправки) не ініціювали проведення робочої групи для розгляду такого гострого для виживання бізнесу питання (хоча щодо всіх інших проєктів проведення робочих груп із залученням представників бізнес-спільноти було постійним).

Южаніна закликає бізнес-спільноту, кому не байдуже питання блокування податкових накладних, долучатися до засідання комітету в понеділок – обіцяє піднімати ці питання особисто.

"Час втрачати не можна – кожен день функціонування діючої системи блокування податкових накладних є кроком до фатальних наслідків", - наголошує нардеп. 

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Надежда
28.11.22 08:42

Підприємства можна знищити і без обстрілів. Час діджиталізації - зупинив реєстрацію накладних і все. Екологічно , дешево і швидко і всіх гамузом. Чекаємо розслідувать ДБР.
.

Ответить
  • Світлана
28.11.22 08:57

Пора СБУ к Гетьманцеву і його посіпак , буде как в Лаврі мабудь , бо знищення робочого бізнесу це вже  злочін в маштабах краіни .

Ответить
  • Тетяна
28.11.22 09:02

Світлана,Гетьманцев - людина офісу Президента, як і СБУ і всі інші управління

Ответить
  • Світлана
28.11.22 13:39

Тетяна,так я в курсі це вже ,сарказм , бо до Лаври теж не могли добратись , а потім наче ніхто нічого не знав .... 

Ответить
  • Роман
28.11.22 13:03

Тетяна, я взагалі в шоці від того що люди тупо сліпі і не бачать хто керує цим звіздецем. Чи це глобальна тупість людей чи це просто самообман щоб не признавати того що вони самі ж оце от обрали 

Ответить
  • Кирпулька
28.11.22 09:21

Все їде за планом. Зачистка території не тільки воєнним шляхом, а й і економічним. Для України неможливо ввести економічні санкції накшталт Росії, а ось так можна знищити економіку країну.

Ответить
  • Олександр
28.11.22 09:57

https://petition.president.gov.ua/petition/167520- посилання на петицію про відміну блокування. ( зараз дивлюсь 18075 голосів- потрібно 25000) https://petition.president.gov.ua/petition/165654- посилання на петицію
Визнати право платника податків (податкового агента) на презумпцію невинуватості (15842 голоси). Перекиньте, хто може, своїм знайомим

Ответить
  • Любовь
29.11.22 12:10

Петиции подписывать абсолютно бесполезно. Не помню ни разу,чтоб по петиции было какое-то решение в пользу плательщиков. Всегда умные культурные отписки. Может, у меня с памятью что-то, конечно
Напомните, если кто вспомнит решение налоговой проблемы после собрания нужного числа голосов.

Ответить
  • надежда
29.11.22 18:07

А ХТО? зацікавлений в  перешкоджанні роботи українського  бізнесу + в кінечному  висновку - знищенні укр. бізнесу??? ХТО ці суб"єкти??мабуть  це ТІ ж самі люди при владі- хто зробив  безпроблемним  шлях  окупантів для окупації херсону- а як слідство- гибелі величезної кількості наших  героїчних  вйськових в боях за визволення..  

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям