Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.12.22
4792 8 Печатать

У комітеті ще обговорюватимуть можливість скасування на період війни блокування ПН/РК

Як ми вже розповідали, вчора екстрено провели засідання податкового комітету, на якому в тому числі переглянули попереднє рішення щодо запропонованих Ніною Южаніною поправок до проєкту № 8079 про реєстрацію податкових накладних.

Як компроміс, комітетом підтримано 3 поправки в уточненій редакції.

Так, на період воєнного стану та протягом 6 місяців після його припинення:

1. Продовжено граничні терміни реєстрації податкових накладних – для ПН, складених з 1 до 15 числа місяця, - на 5 календарних днів, а для ПН, складених з 16 до останнього числа місяця, - на 3 календарних дні.

2. Зменшено штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних до 2-5-10-15-25% суми ПДВ замість 10-20-30-40-50% залежно від строку такого порушення (про це писала у минулих дописах).

3. Збільшено час роботи електронних сервісів податкових органів – з 8 до 20 години (сьогодні до 18 години), а операційний день, на який припадатиме граничний строк реєстрації податкових накладних, триватиме з 0:00 до 24:00 годин.

Щодо 2 основних поправок Южаніної про зупинення на період воєнного стану блокування податкових накладних та реєстрації всіх заблокованих податкових накладних домовилися про детальне обговорення проблематики з наступного понеділка в комітеті.

По материалам Ніна Южаніна
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Катерина
02.12.22 09:18

Імітація реакції на вимоги бізнесу. ВОНИ КОНЧЕНІ

Ответить
  • Тетяна
02.12.22 10:14

Цікаво хто є джерелом цих новин кожного дня. Наче хтось наглядає:-Хм, сьогодні -всі проти,  ой та ні-дебати.. Ніякої контретики і змін

Ответить
  • Надежда
02.12.22 11:01

Говорили балакали - сіли й заплакали.
Згадали й забули, прокинулись та заснули...

Ответить
  • Львица
02.12.22 14:12

Надежда, с языка сорвали...

Ответить
  • Ирина
02.12.22 11:55

Шановні, не мудрите. Спросите лучше нас бухгалтеров- опишите проблему и бухгалтера вам подскажут как и что лучше сделать. Вы ввели администрирование  пдв и именно бухгалтера его  обкатывали  и рассказывали про нестыковки (появилась таблица)и т.д..Сегодня именно бухгалтера изучают и применяют на практике все введенные вами новаторства (льготы, мобилизованные,штрафы, увольнение или призупинення труд.договора , генераторы,топливо  и еще х...ва туча )и пытаются сберечь мини-бизнеса . Мы видим ситуацию изнутри. Вы бы лучше не раскачивали  недовольство какими то поверхностными решениями(сроки регистр продлить и т.д.) ,а простыми словами сказали, что нужно.

Ответить
  • vikki
02.12.22 17:54

южаніна, нікому НЕ отрібен ЦЕЙ КОМПЛЕКС ДОБРОТИ"                           НІХТО ж  про  подовження термінів реєстрування -НЕ ПРОСИЛ!!- люди хочуть спокійно та впевнено   працювати+ без нервів відправляти свої ПН на реєстрацію!!- ЛИШЕ про МОЖЛИВІСТЬ РЕЄЄСТУВАТИ!мова

Ответить
  • Мария
02.12.22 19:06

ми єдина країна у світі, де є окрема молитва щодо реєстрації пн/рк ))) реально, я так точно кожного разу перед відправкою пн/рк молюся та благословляю їх , тільки би не блокування .. це якесь божевілля  , мабуть

Ответить
  • Аліса
05.12.22 10:32

Убрать всех этих блокиаторов до одного и ничего будем жить дальше .
Где СБУ ,почему никого не интересует госизмена.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям