Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.12.22
1672 0 Печатать

Сплачений ЄСВ "за себе" у витратах ФОП - загальносистемника

В якому звітному періоді ФОП на загальній системі оподаткування включає до складу витрат сплачений єдиний внесок (по даті фактичної сплати чи при проведенні остаточного розрахунку за звітний рік?

Суми ЄСВ, сплачені фізичними особами – підприємцями на загальній системі оподаткування протягом року (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня звітного року, та до 20 січня року, наступного за звітним роком), враховуються такими платниками при остаточному розрахунку за календарний рік згідно з даними зазначеними у податковій декларації про майновий стан і доходи.

При цьому враховується кількість місяців, протягом яких така особа отримувала дохід (прибуток).

Разом з тим, фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування у графі 8 Типової форми відображає сплачені суми ЄСВ по даті їх фактичної сплати протягом звітного календарному року, за умови документального підтвердження.

По материалам Категорія 104.05 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям