Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.12.22
1018 0 Печатать

Оновлено Положення про організацію та проведення інспекційних перевірок банківських установ

Нацбанк оновив Положення про організацію та проведення інспекційних перевірок банківських установ.

Оновлення ґрунтуються на потребі досягнення стратегічної цілі "Розвиток інновацій фінансового сектору" Стратегії Національного банку України до 2025 року.

Відповідні зміни передбачають оформлення процесів інспекційної перевірки в електронній формі. Відтепер всі документи під час інспекційної перевірки, у тому числі довідка про перевірку та звіт про інспекційну перевірку, можуть складатися у формі електронного документа (не обмежуючись паперовою формою).

Крім того, доповнено підстави для проведення позапланової перевірки з метою врахування удосконалених підходів Національного банку до організації та оцінки якості корпоративного управління, системи внутрішнього контролю, а також приведення у відповідність до Правил організації статистичної звітності, що подається до Національного банку.

Зазначені зміни затверджені постановою Правління Національного банку від 07.12.2022 року № 240 "Про затвердження Змін до Положення про організацію та проведення інспекційних перевірок", яка набирає чинності 9 грудня 2022 року.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям