Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.12.22
1676 0 Печатать

Зайнятість населення: що маємо і чого ще чекати?

Автор: Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства.

Законів багато не буває… Черговий з них під номером 2622* спрямований на реформування системи зайнятості та зменшення безробіття. Левова доля змін цікавить самих безробітних (перепрофілювання, отримання виплати тощо). Цю частину оминемо. А зупинимось на тих нормах, що зачіпають роботодавців.

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці» від 21.09.2022 № 2622-IX.

Трудова квото, goodbye!

Безперечно, приємна новина для роботодавців: квоту із працевлаштування неконкурентноздатних груп населення скасували. Нагадаємо: роботодавці, у яких середньооблікова кількість штатних працівників за рік складала 8 і більше працівників, мали взяти на роботу працівника із категорії осіб, що мають додаткові гарантії у працевлаштуванні.

Детальніше про те, як це було, можна прочитати у статті «Квотники: доповідаємо про працевлаштування» («Оплата праці», 2022, № 2/1).

Але з 29.10.2022 про трудову квоту можна забути.

Эксклюзивный материал для подписчиков сайта
    Подписывайтесь и читайте полностью:
  • новости, эксклюзивные статьи, справочники
  • загружайте бланки
  • все это без рекламы
70
грн/
месяц
Уже оплатили? Войти
Подписчики PRO-доступа получают бесплатный доступ к порталу бонусом к подписке.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям