Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.12.22
3716 10 Печатать

Мінінфраструктури запустило сайт е-ТТН

Тепер проект із впровадження електронної товарно-транспортної накладної в Україні має ресурс з усією консолідованою інформацією, яку було зібрано під час його реалізації.

Сайт, зокрема, містить перелік Провайдерів, які доєдналася до системи, а також інструкції для користувача та провайдера щодо початку роботи з е-ТТН.

На сайті зібрано усі нормативні акти, що регулюють питання перевезення вантажів автомобільним транспортом з використанням електронної форми ТТН.

Тепер за актуальними новинами щодо реалізації проекту з впровадження електронної товарно-транспортної накладної в Україні можна стежити у відповідному розділі сайту.

Крім того, на сайті можна знайти відповіді на актуальні запитання щодо реалізації проекту.

Нагадаємо, що використання е-ТТН стане обов’язковим для всіх автомобільних вантажних перевезень територією України одразу після нашої перемоги та скасування воєнного стану.

Впровадження системи е-TTН здійснюється в партнерстві Міністерства інфраструктури з Міністерством цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та за участі ГО «Інститут аналітики та адвокації», яка на період реалізації проекту є адміністратором системи е-TTН.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Бух
15.12.22 10:41

а хтось вже цим користувався? якщо звичайне торгове підприємство доставляє покуцю товар власним ТЗ і плата входить в вартість товару, то чи потрібна ця ТТН?

Ответить
  • Ольга
15.12.22 17:42

Бух,потрібна

Ответить
  • Абзац
16.12.22 11:58

Ольга, раніше у таком випадку мав бути виписаний тільки шляховий (подорожній) лист. Якщо самовивіз, то у товар не входить вартість доставки, а використане паливо згідно шляхового листа - це як транспотрно-заготівельні витрати, які треба добавити до вартості товару. Витрати на перевезення закладені у вартість товару, якщо доставляє товар постачальник до складу покупця.

Ответить
  • Роман
15.12.22 15:35

ні більше ми на цю хеню не поведемось. Спочатку замість бумажних запускаємо електронні, а потім фігак і 2 мільйона заблоковани і ти по дефолту винен, якщо не винен подавай документи...

Ответить
  • ВАЛЕНТИНА
15.12.22 15:54

Роман, просто зі страхом це чекаємо, як же з цим бороться, по заблокованим не як петиція не назбирає 25 тисяч підписів  

Ответить
  • Наталія
15.12.22 15:51

Роман, а вони зроблять як з деками по ПДВ - лише е-ТТН інакше оп"ять штраф і усьо

Ответить
  • Юрий
15.12.22 23:11

Будет так, нет е-ттн снимай товар з нк и затрат. Прямо предвижу эту фигню

Ответить
  • Абзац
16.12.22 12:01

Юрий, тоже відчуваю таке...шоб ще не було прив"язки податкової накладної на е-ТТН....бо навряд це все будуть камералити вручну, хоча.... з ішого боку, може якшо всі ТТН будуть елетронними та зареєстрованими, то менше блокувати ПН будуть...

Ответить
  • Юрек
26.12.22 12:41

Абзац,я бы не был таким оптимистом. 

Ответить
  • Очень злой бух
19.12.22 10:30

Так товар можно купить и оставить его хранении,  а забрать когда надо. А нн уже будет. Как-то печалька

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям