Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.12.22
1692 0 Печатать

Резиденти Дія Сіті за 2022 рік подають декларацію з податку на прибуток за новою формою

Наказом Мінфіну від 13.09.2022 р. № 274 внесено зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

Документ врахувує зміни, внесені до ПКУ Законом України від 14.12.2021 р. № 1946-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні».

Цей закон встановив спеціальний режим оподаткування резидентами Дія Сіті за особливими умовами.

З метою приведення форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств у відповідність до положень Кодексу, Декларацію доповнено:

  • у рядку 10 «Особливі відмітки» позицією, яка заповнюється резидентом Дія Сіті - платником податку на особливих умовах;
  • показники Декларації рядком 06.3 ДІЯ, в якому зазначається податок на операції резидента ДІЯ Сіті - платника податку на особливих умовах;
  • показники рядка 17 Декларації , в якому враховується податок на прибуток за звітний (податковий) період, рядком 06.3 ДІЯ;
  • таблицю "Наявність додатків¹3" позицією «ДІЯ»:
  • новим додатком ДІЯ, який передбачає розрахунок податку на операції резидента Дія Сіті - платника податку на особливих умовах.

Згідно з пунктом 46.6 статті 46 Кодексу, якщо в результаті зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.              

Однак, враховуючи особливий порядок визначення бази та об’єктів оподаткування для резидентів Дія Сіті – платників податку на особливих умовах, передбачений положеннями Кодексу, таким платникам податку необхідно подавати Декларацію за оновленою формою за звітний (податковий) період – 2022 рік із граничним строком подання 01 березня 2023 року. Такі рекомендації ДПС надала у листі від 13.12.2022 р.  № 16349/7/99-00-21-02-01-07. 

 

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям