Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.01.23
1041 0 Печатать

У яких випадках нерезиденти зобов'язані стати на облік у контролюючих органах

Відповідно до вимог п. 64.5 та ст. 133 ПКУ нерезиденти зобов'язані стати на облік у контролюючих органах, якщо вони:

- здійснюють в Україні діяльність через відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва;

- придбавають нерухоме майно або отримують майнові права на таке майно в Україні;

- відкривають рахунки в банках України;

- набувають право власності на інвестиційний актив, визначений абзацами третім - шостим пп. "е" п.п. 141.4.1 ПКУ, в іншого нерезидента, який не має постійного представництва в Україні.

Пунктом 60 підр. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ встановлено, що нерезиденти (іноземні компанії, організації), які здійснюють господарську діяльність на території України та/або які належно акредитували (зареєстрували, легалізували) на території України відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва, і станом на 1 січня 2021 року не перебувають на обліку в контролюючих органах, зобов’язані протягом трьох місяців подати до контролюючих органів документи для взяття їх на облік у порядку, встановленому п. 64.5 ПКУ. 

Тобто з 1 квітня 2021 року платником податку на прибуток визначається безпосередньо нерезидент, який здійснює діяльність через постійне представництво (до 1 січня 2021 року – платником податку на прибуток визначалось постійне представництво).

По материалам ГУ ДПС у Львівській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям