Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.01.23
1219 0 Печатать

На порталі Дія знов можна отримати довідку з Державного реєстру речових прав

На портал Дія повернули довідку з Державного реєстру речових прав. Вона підтверджує, що ви — власник нерухомості. 

До повномасштабного вторгнення послугою щорічно користувалося близько 1 млн українців. За місяць від запуску на порталі Дія довідку отримали майже 18 тисяч разів. 

Наприклад, довідку можна замовити перед орендою квартири, щоб переконатися, чи дійсно ви знімаєте житло в реального власника. Також вона знадобиться для подальшої оцінки та відшкодування пошкодженого чи знищеного російськими окупантами майна.

Після 24 лютого реєстри призупинили роботу в цілях безпеки. З травня вони знову працюють. За цей час ми покращили послугу. Тепер отримати довідку можна всього за 5 секунд. 

Проєкт реалізовано Мінцифрою спільно з Міністерством юстиції України за сприяння Програми EGAP, що фінансується урядом Швейцарії та реалізується Фондом Східна Європа.

По материалам Михайло Федоров — міністр цифрової трансформації України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям