Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.01.23
2902 1 Печатать

Термін дії електронних ключів ДПС автоматично продовжується на один рік

У зв'язку із введенням воєнного стану в Україні запроваджено механізм автоматичного продовження терміну дії електронних ключів, виданих органами податкової служби.

Так, відповідно до постанови КМУ від 17.03.2022 р. № 300 "Деякі питання забезпечення безперебійного функціонування системи надання електронних довірчих послуг" Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг ДПС України здійснюється автоматичне формування нових сертифікатів відкритих ключів всім користувачам за один день до закінчення строку чинності старих сертифікатів, терміном дії на один рік. При цьому особистий ключ користувача не змінюється.

Платники, яким не потрібно автоматичне формування нових сертифікатів, можуть скасувати діючі сертифікати одним із способів, наведених за посиланням.

Крім того користувачі, які мають чинні сертифікати, мають змогу скористатися онлайн сервісами:

- повторного, дистанційного формування сертифікатів за електронним запитом для самостійного продовження терміну дії сертифікатів на 2 роки;

- дистанційного формування сертифікатів для програмних РРО, що дає змогу сформувати юридичним особам сертифікати для програмних РРО.

По материалам ГУ ДПС у Запорізькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Виктория
08.01.23 23:32

Підскажіть, будь ласка, як завантажити нові ключі?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям