Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.01.23
1038 0 Печатать

Уряд збільшив розмір компенсації вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня"

З ініціативи Мінсоцполітики Уряд збільшив розмір компенсації вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня" з 2272 грн до 6700 грн та змінив окремі умови надання послуги для забезпечення отримання підтримки саме тими, хто її найбільше потребує.

Постановою КМУ від 30.12.2022 р. № 1474 "Деякі питання соціального захисту дітей та сім’ї" визначено, що компенсація послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня" надається у разі здійснення догляду за дитиною з інвалідністю, або у разі, якщо один із батьків, опікунів є особою з інвалідністю I чи II групи.

Уряд також схвалив рішення щодо збільшення розміру компенсації послуги з одного прожиткового мінімуму (а у разі догляду за дітьми з інвалідністю з двох прожиткових мінімумів на дітей віком до шести років) до однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року.

Таким чином, сім’я на відшкодування послуги няні зможе щомісяця отримувати 6 700 гривень замість 2 272 гривень.

Також постановою визначено механізм нарахування компенсації послуги в залежності від фактичного часу здійснення такого догляду за дитиною на підставі акту про надану послугу "муніципальна няня".

Протягом січня 2023 року батьки, опікуни дитини віком до 3 років, які отримують відшкодування вартості послуги "муніципальна няня", повинні підтвердити своє право на таке відшкодування.

Для цього потрібно подати відповідним структурним підрозділам з питань соціального захисту населення документи, передбачені Порядком відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років ,"муніципальна няня", затвердженим постановою КМУ від 30.01.2019 р. № 68 "Деякі питання надання послуги з догляду за дитиною до трьох років, "муніципальна няня".

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям