Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.01.23
1321 0 Печатать

Як українцям оформити пенсію за кордоном?

Українці, які виїхали за кордон та досягли там пенсійного віку, можуть оформити пенсію дистанційно за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Для цього потрібно зайти на веб-портал електронних послуг ПФУ та вибрати вкладку «Заява про призначення пенсії». Ознайомитись з інформацію на екрані, перейти за посиланням «Вхід».

Увійти до особистого кабінету можна за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), після чого виконати такі кроки:

Крок 1: у розділі «Щодо пенсійного забезпечення» оберіть вкладку «Заява на призначення пенсії». Погодьтеся на дистанційне інформування, обравши спосіб отримання повідомлень про обробку заяви. Далі оберіть «Продовжити» та вид пенсії, наприклад, «Пенсія за віком»;

Крок 2: заповніть анкету та надайте згоду на передачу та обробку своїх персональних даних;

Крок 3: прикріпіть скан-копії документів, перелік яких буде наведений перед формуванням заяви.

Після цих етапів на екрані з'явиться повна форма заяви про призначення пенсії. У разі потреби внесені до заяви дані можна відредагувати. Завершення всіх операцій – заява підписується за допомогою КЕП та відправляється до ПФУ натисканням кнопки «Підписати та відправити до ПФУ».

Про стан обробки заяви та ухвалене рішення щодо призначення пенсії, Фонд повідомить вас в обраний вами спосіб.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям