Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.01.23
976 0 Печатать

Податковий комітет підтримує впровадження електронної акцизної марки

Податковий Комітет ВРУ рекомендував прийняти за основу законопроєкт № 8286 про забезпечення електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах. 

Законодавча ініціатива спрямована на протидію незаконному виробництву та обігу таких підакцизних товарів і сприятиме збільшенню надходжень від акцизногого податку. 

Головне про законопроєкт:

Законопроєкт передбачає запровадження електронної марки акцизного податку, яка є унікальним графічним елементом, штрих-кодом швидкого реагування — QR-код.

Саме QR-код підтверджує сплату акцизного податку, легальність виробництва, ввезення, зберігання, транспортування та реалізації таких товарів.

А, отже, дозволяє ідентифікувати продукцію і відстежити її переміщення від виробника/імпортера до кінцевого продавця у роздрібній мережі, включаючи перевізників таких товарів.

Прогнозуємо, що за результатами реалізації  закону тіньова частка українського ринку алкоголю, тютюну та рідин, що використовується в електронних сигаретах, зменшиться. 

Важливо: норми проєкту Закону дозволять привести законодавство України у відповідність до законодавства Європейського Союзу.

Також рекомендовано прийняти за основу пов’язаний законопроєкт  № 8287 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України у зв’язку із запровадженням електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

По материалам Данило Гетманцев, голова Податкового Комітету ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям