Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.01.23
2599 4 Печатать

Бізнес надав свої пропозиції щодо реформування податкового законодавства

Ми всі разом вистояли у надскладний 2022 рік. За цей рік бізнес і влада навчились швидко ідентифікувати проблеми та спільно приймати необхідні рішення.

Спілка українських підприємців об’єднує свідомий бізнес, який розуміє потреби держави у необхідності фінансування витрат на відсіч військової агресії, відбудову постраждалої інфраструктури та захисту соціально незахищених верст населення.

Офіс Президента спільно з Міністерством економіки та народними депутатами працює над проєктом Антикорупційної податкової реформи, яка передбачає приведення податкової системи у відповідність економічним викликам, необхідності детінізувати економіку, забезпечити надходження інвестицій і економічне зростання.

Податкова реформа є однією з найбільш затребуваних бізнесом реформ. Вона має бути спрямована на боротьбу з корупцією, перезавантаження підходів до адміністрування податків, усунення дискреційних можливостей податкової служби та перегляду податкових ставок. Наразі є систематичне та безпідставне блокування Державною податковою службою України податкових накладних, а також значна затримка повернення податку на додану вартість експортерам.

Саме тому, вже назріло та потребує якнайшвидшого вирішення проведення повного перегляду принципів роботи податкової служби та побудови податкової системи, яка буде направлена на допомогу бізнесу у сплаті та адмініструванні податків.

У зв'язку з цим Спілка українських підприємців пропонує:

- терміново (до кінця січня 2023 року) припинити масове блокування податкових накладних;
- знизити ставки оподаткування, зокрема на фонд оплати праці;
- замінити податок на прибуток податком на виведений капітал;
- встановити персональну відповідальність посадових осіб контролюючих органів при проведенні заходів контролю;
- створити єдиний центр розробки та погодження положень податкової реформи з бізнесом.

Реформа податкової системи має створити такі умови, за яких не буде стимулів оптимізувати податки, радикально скоротяться можливості для корупції, підприємці будуть у рівних умовах і зможуть збільшити зарплати та створити нові робочі місця.

Крім того, вести облік і сплачувати податки буде зручно і необтяжливо, бізнес і чиновник нестимуть однакову відповідальність перед законом, а рівність всіх суб’єктів господарювання призведе до значного збільшення внутрішніх та зовнішніх інвестицій.

Збільшення доходів держави відбуватиметься за рахунок зростання економіки, її детінізації, зростання інвестицій та експансії вітчизняного бізнесу на міжнародні ринки, а також соціального договору між державою та бізнесом: зменшення адміністрування – чесна сплата податків та зборів.

Спілка підтримує ініціативу органів державної влади створити умови, за яких оптимізація податків та корупція податківців втрачають сенс. Та закликає владу до тісної співпраці з бізнес-спільнотою для напрацювання основних параметрів податкової реформи.

По материалам Спілка українських підприємців

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Татьяна
11.01.23 10:01

Як би же це почули зверху і перейнялися , і зрозуміли ці проблеми з безпідставним блокуванням

Ответить
  • Катя
11.01.23 11:19

А у пана Гетьманцева на все це "своє" бачення.

Ответить
  • хороший чоловик
11.01.23 13:57

Катя, c одного біку ,свій гаманець

Ответить
  • Анна
12.01.23 10:51

Блокування треба не зменшити,  а взагалі заборонити та покарати авторів

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям