Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.01.23
2131 5 Печатать

Українці знатимуть, хто і коли переглядав їх персональні дані

Уряд ухвалив постанову, яка визначає новий порядок взаємодії між державними реєстрами у системі «Трембіта» та підключення до неї.

Невдовзі у «Трембіті» фіксуватиметься кожен випадок, коли хтось переглядав особисті дані українців. А в подальшому ви зможете отримувати сповіщення в Дії, якщо хтось робив запит про ваші персональні дані. Наразі команда Мінцифри за підтримки міжнародних партнерів працює над технічною реалізацією відповідних законодавчих норм.

Через систему «Трембіта» відбувається обмін даними між реєстрами. Це дає змогу людям і бізнесу отримувати більшість державних послуг онлайн, а не ходити з довідками до держорганів. Адже вся необхідна інформація вже міститься в реєстрах.

Нагадаємо, система «Трембіта» функціонує з 2020 року та дозволяє органам влади отримувати дані з державних реєстрів завдяки побудові електронних взаємодій. Це значно зменшує бюрократію та робить життя українців простішим. Наприклад, саме завдяки «Трембіті» отримують дані з реєстрів, які відображаються у цифрових документах в Дії.

Розвиваємо «Трембіту» за підтримки проєктів міжнародної технічної допомоги «EU4DigitalUA: Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека» та DT4UA «Підтримка ЄС для цифрової трансформації України», які фінансуються Європейським Союзом.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Львица
18.01.23 11:56

лучше бы рассказала кто и сколько с наших налогов стырял...

Ответить
  • Тетяна
18.01.23 15:50

Львица,і що це дає?)) Шикарна репліка: -Ви що кредете з бюджету? - Так! - А якщо дізнаються? - Ну, ви знаєте, і ЩО?

Ответить
  • Львица
18.01.23 17:38

Тетяна, чтоб знать - радоваться или соболезновать когда вералеты с "такими" падают...

Ответить
  • *
19.01.23 17:31

Львица,радостно соболезновать

Ответить
  • злюка
18.01.23 12:16

Приклад: через API ДП "Національні інформаційні системи" компанія youcontrol, наприклад, отримує набори даних. На сайті останньої можливий пошук як за кодом платника податків так і за номером телефона. Дані доступні без авторизації, не захищені!
Або перевірте себе на сайтах telefonuvav!com, edr-info!com...
З цим що робити?...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям