Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.01.23
2171 7 Печатать

Нарахування ЄСВ на суму допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами

Яким чином нараховувати ЄСВ працівнику за основним місцем роботи, якщо сума допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, в розрізі окремих місяців не перевищує розмір мінімальної заробітної плати?

Якщо після помісячного розподілу суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами така сума за повний місяць становить менше мінімального розміру заробітної плати, ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується зазначена сума, та ставки ЄСВ у розмірі 22 %.

У разі якщо листок непрацездатності починається протягом місяця, де загальна сума нарахованого доходу (сума заробітної плати за відпрацьований час та суми допомоги по тимчасовій непрацездатності) становить менше мінімального розміру, ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується зазначений дохід, та ставки ЄСВ у розмірі 22 %.

У разі якщо листок непрацездатності закінчується протягом місяця, де сума допомоги по тимчасовій непрацездатності не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, та ставки єдиного внеску у розмірі 22 %.

При цьому необхідно здійснити донарахування до розміру мінімальної заробітної плати та відобразити в звіті щодо сум нарахованого ЄСВ за звітний період, на який припадає останній місяць листка непрацездатності.

По материалам Категорія 201.04.01 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Світлана
23.01.23 09:12

еще раз обращаюсь к коллегам: счастливчики, отзовитесь:  пришла ли кв. №2 по объедин.отчету ЕСВ

Ответить
  • Бухгалтер
23.01.23 16:28

Світлана, ні, всі звіти висять, в пфу напрямок перенавантажений, не додзвонитись. Працюють, напевно, з потом на чолі

Ответить
  • Ольга
23.01.23 10:07

нет

Ответить
  • Svetlana
23.01.23 12:58

НІ

Ответить
  • Владимир
23.01.23 14:44

Если отправленный отчет отправит повторно, то приходит, но такое возможно в программе Медок или Арт-Звит, а  электронном кабинете или Привате повторно отправить нельзя, можно только сделать дубликат и отправить его, но он тоже зависает с первой квитанцией.

Ответить
  • Лилия
23.01.23 15:06

Владимир, если повторно, квитанция есть , с смайликом. статус принято. Но в кабинете отчет без квитанций

Ответить
  • Валентина
23.01.23 18:11

Очікуйте кв. № 2
Очікую

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям